Tickets
Shop
Nieuws 19 jan 2023

Okay-KPMS trekt Stefan Wolffenbuttel aan

De marathonploeg van Okay-KPMS heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Stefan Wolffenbuttel. De 29-jarige Landsmeerder komt momenteel uit voor VGR Sport-Mechan Groep, en reed eerder zes winters bij Skate4Air. Hij verscheen in het vizier van teammanager Edward van Dijk onder andere door zijn korte klassering op het Mobiel.nl NK (zesde plaats).

Foto : Neeke Smit

“Een sterke kerel die kunst- en natuurijs heel goed uit de voeten kan”, zo typeert Van Dijk de aanwinst met wie hij na een gesprek al tot overeenstemming kwam. “Raar dat deze jongen nooit eerder door een van de grotere teams is benaderd”, vindt ploegleider en trainer Ron Neymann, “want hij kan nog veel beter worden.” De Noord-Hollander wordt ploegmaat van onder anderen Jeroen Janissen, momenteel de klassementsleider in de Marathon Cup die na zondag (Alkmaar) even zal stilliggen omdat het peloton zich op het natuurijs van de Weissensee stort. Janissen tekende overigens kortgeleden voor een jaar bij.

'Mooi dat nu ook anderen de stapjes zien die ik meende te hebben gemaakt', zegt Stefan Wolffenbuttel. | Foto : Neeke Smit

De complimenten van de teamstaf klinken Wolffenbuttel als muziek in de oren. Hij is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten, maar prijst zich gelukkig dat er nu ook ‘anderen zijn die het in hem zien zitten’. “Dit bevestigt dat de stapjes die ik de afgelopen jaren meende te maken, zijn opgemerkt door Ron en Edward. Mooi dat de leiding van Okay-KPMS nieuwsgierig is geworden naar wat ik nog meer kan. Ik ben er blij om dat we dat straks kunnen uitvinden wanneer ik kan trainen met betere schaatsers, en dan wél in Thialf. Alleen daardoor zal ik al harder gaan.”

Wolffenbuttel is een echt schaatsproduct van de Jaap Edenbaan waar hij de meeste ijstrainingen afwerkt. “Schaatsen op het ijs van Heerenveen geeft een andere dimensie zodra ik er al opstap. Ik kijk er enorm naar uit te worden uitgedaagd door de andere rijders. Het staat voor mij vast dat ik volgend seizoen meer finales zal rijden dan in de ploeg waarvoor ik nu uitkom. Het zal me benieuwen hoe en wanneer ik mijn steentje kan bijdragen. Het vertrouwen dat Ron en Edward in me hebben uitgesproken, doet me goed.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan