Tickets
Shop
Kort door de bocht 18 jan 2023

Natuurijs in Winterswijk, over en uit voor Ruurd Dijkstra

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Tim Jonker

Natuurijs in Winterswijk
In Winterswijk konden woensdagochtend enkele enthousiastelingen hun schaatsen onderbinden om op de plaatselijke ijsbaan hun rondjes te maken. De temperatuur daalde van dinsdag op woensdag naar vijf graden onder nul in het Gelderse dorp, waardoor een dun laagje ijs gecreëerd werd. Precies zestig jaar na de Hel van '63 kon er weer op natuurijs worden gereden. De Winterswijkse IJsvereniging gaat wel vaker over één nacht ijs door de combinatie 'techniek en boerenverstand', waaronder vorig jaar april. Ook Bart Vreugdenhils werelduurrecord van afgelopen december is gevestigd op deze baan. Helaas was de ijspret deze keer van korte duur vanwege de dooi.

Het is over en sluiten voor Ruurd Dijkstra
"De winter is voor mij altijd een moeilijke periode in Nederland. November, december, januari, ik trek dat niet zo goed met het weer. Daar ligt het ook een beetje aan. Maar ik heb er nog een paar redenen voor. Financieel is inlineskaten een moeilijke sport, want je bent er veel geld aan kwijt. Al m’n spaarcenten zijn onderhand op. Daar heb ik geen spijt van, ’t is me het allemaal waard geweest en heb veel bereikt”, legt Ruurd Dijkstra uit. Vorige maand zette hij een punt achter zijn carrière. Benieuwd naar zijn hele verhaal? Lees het hier

Dijkstra tijdens zijn laatste EK in actie. | Foto : Neeke Smit

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan