Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 11 jan 2023

Casper de Gier stopt bij Jumbo-Visma, Gianne Romme verlaat IJsbaan Twente

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Gianni Romme verruilt IJsbaan Twente voor Breda
De IJsbaan Twente in Enschede, al worstelend met het rondkrijgen van de exploitatie, heeft er een nieuw probleem bij. Olympisch langebaankampioen van Nagano Gianni Romme (vijf en tien kilometer) wordt de locatiemanager van het ijsbanen- en zwembadcomplex in Breda. Per 1 mei vertrekt hij uit Enschede, een besluit dat hem naar eigen zeggen zwaar is gevallen.

"Ik heb veel fijne mensen mogen leren kennen en buitengewoon prettig met mijn collega's en iedereen die de schaatssport een warm hart toedraagt, samengewerkt. Het kunnen terug keren naar mijn geboortegrond en wederom een bedrijf te mogen leiden waarin sport en bewegen centraal staat, heeft mij doen besluiten om deze kans te benutten", zo heeft hij aan de regionale zender RTV Oost laten weten. De bijna 50-jarige Romme kwam in april 2018 in dienst bij IJsbaan Twente, vooral om de commerciële activiteiten verder uit te bouwen.

Het afscheid van de Brabander komt in een periode waar de gemeente Enschede verwoede pogingen doet een andere exploitant te strikken voor het complex. Dat lukt nog niet erg; bovendien moeten omringende gemeenten meebetalen aan de exploitatiekosten, maar niemand wil daar vooralsnog  gehoor aan geven.

Triavium Nijmegen is weer open voor alle schaatsers
In Nijmegen is er juist goed nieuws te melden over Triavium - 'de leukste ijsbaan van Gelderland' - dat lange tijd zijn deuren moest sluiten vanwege technische problemen. Sinds 9 januari kan er weer geschaatst worden op de ringbaan, de funbaan en de ijshockeybaan. Het kapotte onderdeel van de machine die het ijs maakt (de badverdamper) is vervangen. De langebaanverenigingen konden alweer vanaf 3 januari gebruikmaken van de ringbaan.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan