Tickets
Shop
Kort door de bocht 12 dec 2023

Slotdag ISU WK Shorttrack uitverkocht

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Charles Batenburg

Slotdag ISU WK Shorttrack uitverkocht
Van 15 tot en met 17 maart stroomt Rotterdam Ahoy vol voor het Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack. De zondagsessie is reeds uitverkocht, voor vrijdag en zaterdag zijn nog tickets beschikbaar. “We zijn niet vergeten hoe mooi het was in 2017, in een uitverkocht huis”, zegt toernooidirecteur Cees Juffermans. “We waren vernieuwend, door show en artiesten te koppelen aan een topsportevenement en dat werd de nieuwe standaard. De populariteit van shorttrack is vanaf dat moment alleen maar toegenomen, niet in de laatste plaats dankzij de Nederlandse successen op het wereldtoneel en de mooie evenementen die we daarna nog in Nederland hebben gehad. Ik reken volgend jaar maart dan ook op een waanzinnig weekend met alleen maar enthousiaste fans, uitblinkende rijders en qua beleving een nieuwe piek in shorttrack. We zullen de wereld opnieuw verrassen en de lat weer een stukje hoger leggen.”

Op vrijdag 15 maart wordt om 9.30 uur het WK afgetrapt met de kwalificatiewedstrijden. Zowel in de ochtend als de middag komen de rijders in actie om startbewijzen voor de finales op zaterdag en zondag te veroveren. Op de tweede dag worden de medailles op de 1500 meter, de 500 meter en de mixed relay verdeeld. Zondag staan de wereldtitels 1000 meter en relay voor mannen vrouwen op het spel.

Wil je de Nederlandse rijders in actie zien tijdens het WK? Bemachtig dan hier je tickets

Vier langebaantalenten naar Jeugd Olympische Spelen
De KNSB is met vier langebaanschaatsers vertegenwoordigd bij de Winter Youth Olympic Games. Van 22 tot en met 26 januari 2024 zullen Angel Daleman, Jasmijn Veenhuis, Sem Spruit en Geophrey Coenraad in Gangwon (Zuid-Korea) met de beste sporters van de wereld in de leeftijd 15-18 jaar duelleren om de medailles. Hun voordracht door de Selectiecommissie Langebaan junioren is bevestigd door NOC*NSF.
Meer info: klik hier.

Angel Daleman | Foto : Hanneke Mennens

NK Marathon Masters op 23 december in Groningen
Vlak voor de feestdagen vindt het Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen voor Masters plaats. Op zaterdag 23 september is Groningen gastheer voor het evenement. De mannen gaan de strijd aan in de leeftijdsklassen 40+, 50+, 60+ en voor het eerst ook 70+. De vrouwen rijden in één categorie 40+ voor hun mastertitel. Vorig seizoen waren Otto van de Pol (M40+), Arnold Gaasenbeek (M50+), Jan Wedman (M60+) en Jolanda Langeland (V) de besten in hun leeftijdscategorie. Tot en met 17 december kunnen deelnemers zich aanmelden via de open inschrijving. Vooral in de categorie Mannen 40+ en Vrouwen is de organisatie nog op zoek naar enthousiastelingen. 

Programma:
14.15 u: M60+/M70+/V40+ (60r)
15.15 u: M50+ (70r)
16.20 u: M40+ (80r)

Meer informatie is te vinden op de kalenderpagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan