Tickets
Shop
Video 04 dec 2023

Holiday on Ice bestaat 80 jaar: 'Uniek om er onderdeel van te zijn'

Voor Holiday on Ice is 2023 een speciaal jaar. De succesvolste ijsshow ter wereld bestaat tachtig jaar. Met de extra feestelijke jubileumshow ‘A New Day’ komt het ijscircus terug naar Nederland. Van 8 december tot en met 7 januari 2024 is het spektakel met kunstschaatsers uit de hele wereld te aanschouwen in vijf Nederlandse steden: Groningen, Rotterdam, Den Bosch, Amsterdam en Maastricht.

Foto : Holiday on Ice

Van de achtendertig schaatsers in de show zijn Florian Gostelie (30) & Sophie Bijkerk (21) de enige Nederlanders. Gostelies moeder nam hem op zijn zesde mee naar Holiday on Ice. Hij was meteen verkocht. Vanaf zijn tiende maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie. In 2009 deed de Amsterdammer mee aan het TV-programma 'Kinderen dansen op het ijs'. Het hoogtepunt van de viervoudig Nederlands kampioen is deelname aan het WK junioren in Minsk in 2012. Na schaatsshows op cruiseschepen en bij Phantasialand in Duitsland voelt deelnemen aan Holiday on Ice voor Gostelie als 'de droom van het kleine jongetje die is uitgekomen'.

Bijkerk uit Barendrecht werd op haar twaalfde Nederlands kampioene in de categorie Advanced Novice. Ze werd gevraagd om mee te doen aan het tv-programma 'Superkids', waarin ze tweede werd. Haar liefde voor shows op het ijs was geboren. Na contracten bij ijsshows van het Duitse Europapark en Phantasialand werd ze benaderd door Holiday on Ice. “Ik wilde heel graag toeren met een grote productie, dus twee weken nadat ik klaar was in Phantasialand stond ik met mijn koffers in Lint voor de eerste repetities. Dit wordt mijn tweede seizoen bij Holiday on Ice. Het is uniek om er onderdeel van te zijn. Ik kijk heel erg uit naar deze show ‘A New Day’. Ik hoop dat wij een heel mooi verhaal kunnen neerzetten in Nederland, Oostenrijk en Frankrijk.”

Bekijk hier de video van de repetities in het Belgische Lint, waar Gostelie en Bijkerk zich met hoofdrolspelers Brynne Madison McIsaac & Gabriel St. Jean voorbereiden op de première van vrijdag 8 december in Groningen:

De show ‘A New Day’, van sterregisseur Francisco Negrin, gaat over Aurora, een vrouwelijk wezen uit een kleurloze en vreugdeloze wereld. Wanneer zij op aarde komt ontmoet ze de jonge Adam, die haar laat kennismaken met de diversiteit en schoonheid van onze bonte wereld. Aarzelend raapt Aurora al haar moed bij elkaar en stort zich in een groot avontuur waarin mysterieuze krachten haar terug proberen te trekken naar haar eigen kille planeet. Een spannende achtervolging begint in een kleurrijke en spectaculaire show vol verrassingseffecten.

De olympisch kunstrijkampioene van 1964, Sjoukje Dijkstra, begon op 22-jarige leeftijd te schaatsen bij Holiday on Ice. Tot en met 1972 oogstte ze triomfen met de andere Nederlandse topkunstrijdster Joan Haanappel. In de tachtig jaar van Holiday on Ice bezochten meer dan 330 miljoen toeschouwers op vijf continenten bijna 60.000 voorstellingen van meer dan 100 verschillende shows. Van 8 december t/m 7 januari 2024 is het ijsspektakel in de volgende Nederlandse steden te aanschouwen:

Groningen:     (8 t/m 10 dec)
Rotterdam:    (15 t/m 17 dec)
Den Bosch:    (22 t/m 24 dec)
Amsterdam:  (28 t/m 30 dec)
Maastricht:     (5 t/m 7 jan 2024)

Hierna reist de 74-koppige organisatie door voor shows in Oostenrijk en Frankrijk.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan