Tickets
Shop
Langebaan 08 dec 2023

Duel tussen Novus-vrouwen en Reggeborgh-mannen

De eerste dag van de wereldbeker Langebaan in Polen staat deels in het teken van Hollandse onderonsjes.

Foto : International Skating Union (ISU)

De loting voor de eerste dag van de vierde wereldbeker langebaan wijst uit dat het eerste startschot in Polen zal klinken voor Michelle de Jong op de 500 meter. Halverwege deze afstand zullen we een onderlinge strijd zien tussen twee pure sprintsters van Team Novus: Naomi Verkerk en Dione Voskamp. In rit 8 mag Femke Kok het opnemen tegen de Amerikaanse topper Kimi Goetz.

Door de afwezigheid van de zieke Kjeld Nuis staan er  vier oranje pakken in de A-groep op de 1000 meter; allemaal behoren ze tot de delegatie van Reggeborgh. In de eerste rit zullen Janno Botman (foto) en Hein Otterspeer elkaar treffen. Daarna neemt Tim Prins het op tegen de Italiaan David Bosa in rit 6 en Jenning de Boo tegen Damian Żurek uit Polen in rit 7.

Vroeg op de 3000 meter verschijnen de meeste Nederlandse vrouwen op het ijs. Irene Schouten, die vorige week duidelijk maakte dat zij niet thuishoort in de B-groep, start in rit 2 tegen de Canadese Laura Hall. In de rit erna krijgen we een Nederlandse strijd tussen Marijke Groenewoud en Joy Beune. In de laatste rit komt Sanne in 't Hof nog in actie tegen de Chinese Mei Han.

De vrijdagavond wordt afgesloten met de mass start voor mannen. Hier krijgen Bart Hoolwerf en Marcel Bosker weer de kans om samen voor een zege te zorgen.

Alle lotingen voor de eerste dag van de wereldbeker in Polen staan hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan