Tickets
Shop
Inlineskaten 26 aug 2023

Van der Horst en Groenewoud eindwinnaars Reggeborgh Marathon Cup

Volgens verwachting zijn Kevin van der Horst (mannen Topdivisie) en Marijke Groenewoud (vrouwen Topdivisie) eindwinnaars geworden van de Reggeborgh Marathon Inline Cup. De in het klassement al onbereikbare Groenewoud gaf haar eindzege extra kleur door ook de race in Oldebroek op haar naam te schrijven; Kevin van der Horst had alleen nog wat te duchten van Rémon Vos, maar hield zijn streekgenoot in de daguitslag achter zich (zevende en achtste), terwijl Robert Post zijn eerste overwinning in de Reggeborgh-competitie mocht laten bijschrijven.

Foto : Timsimaging

Marijke Groenewoud vierde zaterdagavond geen feest vanwege de tweede opeenvolgende zege in de serie marathons die gedurende de zomer werden verreden. De reden liet zich raden: daags erna stond het vertrek gepland naar het Italiaanse Livigno waar haar een hoogtestage wacht met Team Albert Heijn Zaanlander, ter voorbereiding op het schaatsseizoen.

Hoewel de focus op die winterse activiteit ligt, probeerde de Friezin toch zoveel mogelijk koersen op wieltjes mee te pikken. Met succes: ze won er zes van de negen. In Nijeveen ontbrak Groenewoud, in Apeldoorn ging de hoofdprijs naar ploeggenote Elisa Dul en vorige week troefde Fleur Veen haar af in Heerhugowaard. Op de omloop in Oldebroek, waar niet al te veel toeschouwers waren te noteren, rekende ze na 52 minuten racen af met Patricia Koot, Beau Wagemaker en Amber van der Meijden.

Stralend op de foto met de Cup. | Foto : Timsimaging

Het slotstuk van de skeelerdag in het Geldserse dorp zal in het persoonlijke logboek van Kevin van der Horst niet de aantekening 'topwedstrijd' krijgen. "Sterker nog, dit was  de slechtste avond van deze zomer voor mij. Die zevende plaats is er niet een uit weelde. In de sprint om de tweede stek was ik niet goed genoeg", bekende de rijder van Okay-Interfarms eerlijk. De mindere ervaring werd vlug verdreven door tevredenheid over het feit dat hij kan terugkijken op een zeer regelmatige Reggeborgh Cup.

Robert Post, primus in Oldebroek. Voor Luc ter Haar en Crispijn Ariëns. | Foto : Timsimaging

"Alleen in Veendam en Oldebroek ben ik niet op het podium geëindigd van de wedstrijden waarin ik ben gestart. Dat is zeker een goed resultaat. Met de Nederlandse titel op de marathon en de Cup heb ik twee van de betere trofeeën in mijn loopbaan te pakken. Ik had dit seizoen nog een extra wens: winnen in Hallum. Dat is niet gelukt (Van der Horst finishte als derde achter Jordy Harink en Robert Post, red.)", aldus Van der Horst, die hoopt volgend jaar een nieuwe kans op de zege in de slopende klassieker te krijgen.

Hoewel er steeds minder animo voor de lange wedstrijd is, gelooft hij dat organisator Bram Buruma blijft strijden voor het voortbestaan. "Wellicht komt de race op een ander moment in de zomer. Hoe je het wendt of keert, koersen is en blijft een van de betere trainingsmogelijkheden die er zijn als overbrugging naar het marathonseizoen. En nergens ga je zo diep als in Hallum."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan