Tickets
Shop
Inlineskaten 27 aug 2023

Lianne van Loon ziet de eerste medaille op WK glinsteren, maar wordt gedwarsboomd

Het openingsweekend van het WK Inline heeft de bescheiden Nederlandse afvaardiging nog geen medailles opgeleverd. Lianne van Loon kwam het dichtst in de buurt van het podium: zij werd vijfde op de 1000 meter. Op de andere disciplines bleven de Oranje-rijders ver verwijderd van topnoteringen op de piste van Montecchio Maggiore (Ita).

Foto : Hanneke Mennens

Van Loon (boven op archiefbeeld van het EK 2023) wist dat er een zware kluif wachtte in de eindstrijd, die bijna geheel was ‘gevuld’ met Zuid-Amerikaanse hardrijdsters. Met twee Colombiaansen, twee Mexicaansen en een atlete uit Ecuador was de tegenstand immens. Ook Marie Dupuy, de Europees kampioene van 2021 op dit nummer behoorde tot de finalistes.

“Ik ben blij dat ik zelf het initiatief heb genomen in de race om het maximaal haalbare te bereiken. Een groot deel van de wedstrijd heb ik het tempo aangegeven. Op een gegeven moment passeerde een Colombiaanse me (Kollin Castro, red.), en kort daarna werd ik helaas aangetikt door Dupuy van Frankrijk., Daardoor verloor ik al m’n snelheid en was het gedaan voor me. Anders zou er vast meer hebben ingezeten. Om vijfde te worden op een wereldkampioenschap is al zo’n stap voor me…, daarom ben ik tevreden met dit resultaat. Ik kan ermee leven, maar als je zo dicht in de buurt van de prijzen zit, wil je altijd meer”, vertelde de Gouwse, die ook de finale van de punten-afvalkoers had bereikt. Om energie te sparen voor de 1000 meter, reed ze een tiental ronden mee om vervolgens de race te verlaten.

De uitslagen van het WK zijn hier te vinden. Alle info over de mondiale titelstrijd is hier te vinden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan