Tickets
Shop
Kort door de bocht 23 sep 2022

Ondanks kosten alle ijsbanen open, Fransman naar Team Frysk

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Alle ijsbanen openen ondanks de hoge kosten, overleg ministerie volgt
Omdat de energieprijzen de afgelopen maanden flink gestegen zijn, was het de vraag of alle kunstijsbanen de deuren zouden openen voor het schaatspubliek. Zes tot acht ijsbanen dreigden zelfs te moeten sluiten door de hoge kosten. De problemen zijn nog niet voorbij, maar alle banen zullen komende weken weer bezoekers ontvangen, aldus Trouw. "Maar zonder overheidssteun zal het snel voorbij zijn", zegt de Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN). Begin oktober overleggen kunstijsbanen en zwembaden met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over een noodfonds.Β 

Frans talent naar Team Frysk
Germain Deschamps sluit komend seizoen aan bij de formatie van Siep Hoekstra. Bij Team Frysk zal hij niet alleen op de langebaan proberen zichzelf te verbeteren, maar zal hij ook marathonwedstrijden rijden. De 20-jarige Fransman werd vorig jaar bij het WK Junioren vierde op de mass start en bezit op alle individuele afstanden het Franse nationaal juniorenrecord.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan