Tickets
Shop
Kort door de bocht 15 nov 2022

Sverre Lunde Pedersen mist EK Allround in eigen land

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Sverre Lunde Pedersen mist EK Allround Noorwegen
De Noor Sverre Lunde Pedersen heeft besloten om in 2022 niet meer in actie te komen. De 30-jarige schaatser is niet in vorm en zal werken aan zijn terugkeer. Hierdoor mist Pedersen de World Cups in Heerenveen en Calgary en kan hij zich niet kwalificeren voor het EK Allround in Hamar. Afgelopen weekend in Hamar stond de Noor nog wel aan de start, maar daar eindigde hij slechts als elfde in de B-groep van de 5000 meter. Met de ploegenachtervolging pakte hij brons. 

Mogelijk vier jaar schorsing voor kunstrijdster Kamila Valieva
Het Wereldantidopingbureau WADA wil dat Kamila Valieva vier jaar geschorst wordt. De Russische kunstrijdster was enkele maanden voor de Olympische Spelen van Peking - waar ze goud won met het team en tijdens het individuele programma een rampzalige vrije kür afwerkte - positief getest op een verboden middel. Het sporttribunaal CAS moet oordelen over haar straf, maar WADA stuurt erop aan dat ze de Winterspelen van 2026 mist en dat haar uitslagen vanaf december 2021 geschrapt worden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan