Tickets
Shop
Kort door de bocht 24 mei 2022

Programma Reggeborgh Inline 4-daagse gewijzigd, mobiele schaatsbaan voor Alphen

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Programma Reggeborgh Inline 4-daagse gewijzigd
Het programma van de Reggeborgh Inline 4-daagse, halverwege juni, is gewijzigd. De klimtijdrit op woensdagavond 15 juni in Heerde komt te vervallen. Het is helaas niet gelukt om de nodige vergunningen met de provincie en defensie rond te krijgen. Hiervoor in de plaats komt nu een halve marathon op de baan in Heerde, op donderdagavond 16 juni. De marathon in het centrum van Heerde wordt op woensdagavond 15 juni verreden. Op deze avond is er ook een 100 meter sprint aan het programma toegevoegd. 

Kip Carpenter ontvangt Amerikaanse onderscheiding
Kip Carpenter heeft een Amerikaanse onderscheiding gekregen. In de Amerikaanse Speedskating Hall of Fame in Newark, New Jersey, kreeg Carpenter deze erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de schaatssport. Carpenter won op de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City brons op de 500 meter. Momenteel is Carpenter assistent-coach van de Nederlandse shorttrackselectie.

Team Skate4AIR stopt
Team Skate4AIR zal niet meer terug te zien zijn in het marathonschaatsen. Zowel de Topdivisieploeg als de Beloftenploeg stopt na vijf seizoenen. Stefan Wolffenbuttel en Axel Koopman, die het afgelopen jaar voor Team Skate4AIR schaatsten, zullen komend seizoen voor de nieuwe ploeg Team VGR.nl rijden. Bart Mol heeft een contract getekend bij Team Bouwselect. Bart van der Vlugt en Jesse Vriend zijn gestopt met schaatsen.

Alphen aan den Rijn krijgt overdekte mobiele ijsbaan
De kogel is door de kerk: Alphen aan den Rijn krijgt een overdekte ijsbaan van 400 meter, zo valt te lezen op de website van Studio Alphen. Het gaat om een mobiele schaatsbaan, waar zo'n vier maanden per jaar op geschaatst kan worden. Momenteel heeft alleen Rotterdam zo’n mobiele ijsbaan. Sinds de opening in 2013 trekt die baan ongeveer 220.000 bezoekers per jaar. 

De mobiele schaatsbaan in Rotterdam | Foto : Schaatsbaan Rotterdam

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan