Tickets
Shop
Kort door de bocht 11 mei 2022

Thomas Krol kansrijk voor sportprijs, Bart Swings op de weg terug

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Thomas Krol bij genomineerden voor sportprijs Deventer
Het is niet eens de olympische titel op de 1000 meter die Thomas Krol plotseling kansrijk maakt voor een mooie onderscheiding, maar een 'oud' hoogtepunt uit 2021 kan hem de Topsportprestatie van Deventer opleveren. De winnende 1500 meter tijdens de WK Afstanden in februari verleden jaar heeft ervoor gezorgd dat lange rijder van Jumbo-Visma uit Colmschate bij de drie nominaties zit. Krols race ondervindt concurrentie van de promotie van de voetballers van Go Ahead Eagles naar de Eredivisie en de bronzen medaille die atlete Emma Oosterwegel veroverde op de olympische zevenkamp in Tokio. De bekendmaking op 28 mei betreft een wegens corona uitgestelde verkiezing over prestaties, geleverd in 2020 en 2021.

Bart swings verbeet de pijn in Steenwijk, waar hij wel won met een scheurtje in zijn lies. | Foto : Neeke Smit

Liesblessure Bart Swings herstelt goed
De Belg Bart Swings ontbreekt komende zaterdag in Oldebroek nog bij de Reggeborgh Marathon Inline Cup wegens een liesblessure, maar mag vanaf volgende week weer de skeelertraining hervatten. "En dan hoop ik zo snel mogelijk een wedstrijd te rijden, want skeeleren in Nederland bevalt me ontzettend goed", zegt de Belg van Team IKO.  De liesblessure liep hij twee weken geleden op tijdens de Europa Cup in Groß Gerau. "Ik ben in dat weekend niet meer gestart, maar de week erna in Geisingen kon ik pijnvrij rijden. Dat was niet het geval in Steenwijk (waar hij de race notabene won, red.): al voordat we op de helft waren, voelde ik de lies weer opspelen. Ik denk dat de terugkerende beklimming in het rondje daar debet aan was. De volgende dag heb ik voor de  zekerheid een echo laten maken, waarbij aan het licht kwam dat er een scheurtje van iets iets meer dan drie centimeter in in rechterlies zat. Vanaf dat moment heb ik niets meer gedaan." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan