Tickets
Shop
Nieuws 20 mei 2022

Fleur Veen en Crispijn Ariëns winnen puntenkoers in Rijssen

Op het moment dat Fleur Veen in Rijssen arriveert voor de tweede wedstrijd van de KNSB inline cup is het nog maar de vraag of er wel gereden kan worden. Urenlang heeft het geregend en de baan is nat. “Niet de meest ideale omstandigheden om even lekker te skeeleren”, lacht de rijdster van A6.nl. De One Lap, die als eerste op het programma staat, wordt verplaatst naar zaterdag. Wel wordt er een puntenkoers verreden en daarin is Veen met overmacht de sterkste.

Foto : Neeke Smit

“De baan is tijdens de wedstrijd niet meer droog geweest”, vertelt de winnares van de puntenkoers na afloop. “We reden allemaal op regenwielen, daardoor krijg je een heel andere wedstrijd. Het is gladder en dan wordt er minder hard gekoerst. Ook het deelnemersveld was niet heel sterk, dus echt spannend was het niet.” Achter Fleur Veen (26 punten) eindigt Berber Vonk met negen punten op gepaste afstand als tweede. Sanne Oosterwijk wordt derde.

Lianne van Loon is niet aanwezig in Rijssen, ze heeft een drukke periode achter de rug en neemt even wat rust. “Jammer, want dan was het wat spannender geweest”, denkt Veen, die blij is dat de wedstrijd wel doorging. “Mijn coach (Manon Kamminga, red.) zei vooraf tegen me dat het goed is om op een natte baan te rijden. Een EK of een WK gaat ook gewoon door als het regent, dus dit was een mooie ervaring."

Foto : Neeke Smit

Bij de mannen bestaat het complete podium uit rijders van Reggeborgh. Crispijn Ariëns wint, voor Bart Hoolwerf en Ronald Haasjes. “Winnen is altijd leuk”, vertelt een tevreden Ariëns na afloop. “Als ploeg reden we ontzettend sterk, we hebben de koers gedomineerd. Ik kon op de juiste momenten punten pakken en uiteindelijk konden we het overwicht uitspelen. Maar de benen doen nu wel pijn hoor, want er werd hard gekoerst."

"De baan lag er nog wel redelijk bij", vond Ariëns. "Eén bocht was helemaal droog, daar kon je volle bak doorheen. In de andere bocht was het wel wat natter, daar moest je iets voorzichtiger zijn. Maar gelukkig konden we rijden.” Nu mogen de benen languit, zaterdag mag Ariëns opnieuw aan de bak. “Dan rijden we de afvalkoers en staan we weer met een sterke ploeg aan de start. Hopelijk kan iemand uit ons team weer winnen.”

Foto : Neeke Smit

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan