Tickets
Shop
Inlineskaten 06 mei 2022

Bijrol voor Nederlanders op eerste dag Europa Cup Heerde

Vrijdag was de eerste dag van de Europa Cup in Heerde die van 6 tot en met 8 mei verreden wordt. Voor bijna driehonderd deelnemers uit zo’n 25 verschillende landen stonden de 200 meter staande start en de puntenkoers op het programma. Bij de senioren wist alleen Luc ter Haar dicht bij het podium te komen. Hij werd vierde in de puntenrace. Bij de Nederlandse junioren was er meer succes. Zij wisten wel medailles te halen op beide afstanden.

Foto : Neeke Smit

Op de zonovergoten piste van Heerde klonk het startschot van de mannen voor de afsluitende tien kilometer puntenkoers. Vijftig ronden moesten er worden afgelegd op de Bertus Dokter-piste. Vier rijders gingen er meteen vandoor, onder wie Luc ter Haar. Samen met de Nieuw Zeelander Peter Michael, de Zwitser Livio Wenger en de Chileen Hugo Ramírez wist hij het peloton een ronde in te halen. Met nog 27 ronden te gaan was het gehele deelnemersveld weer bij elkaar. Het rondenbord stond op 10 toen Ter Haar nog op derde positie lag met zes punten. Uiteindelijk trapte Peter Michael het gaspedaal in en liet zien wie de sterkste was. Hij verzamelde de meeste punten en kwam als winnaar over de streep. Wenger werd tweede, Ramírez derde en Ter Haar moest genoegen nemen met de vierde plek.

Bij de junioren was er wel reden tot juichen. Bij de B-junioren won Sofia Schilder goud op de 5000 meter puntenkoers. In dezelfde leeftijdscategorie voor de mannen ging het brons naar Pelle Bolsius. Bij de A-junioren werd Sanne Oosterwijk bij de vrouwen derde. Tom Mulder deed hetzelfde bij de mannen.

Lataesha Narain is blij met haar overwinning op de 200 meter staande start. | Foto : Neeke Smit

Eerder op de dag werd de 200 meter staande start verreden. Bij de seniorenmannen kwam Glenn Nijenhuis niet verder dan de negende plek. Fleur Huls was met deze plek de beste Nederlandse bij de vrouwen. De junior-vrouwen wisten beide categorieën te domineren. Lataesha Narain werd de winnares bij de A-junioren en Angel Daleman was de beste van de B's.

Je vindt hier meer informatie over de Holland Cup / Europa Cup

De wedstrijden in Heerde zijn te volgen voor publiek, maar ook via de livestream op http://live.speedskate.tv/


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan