Tickets
Shop
GoSkate 11 mei 2022

“Alles wat in mijn hoofd zit, kan ik tijdens het skeeleren loslaten”

GoSkate is inmiddels een maand geleden gelanceerd en in de tussentijd hebben we diverse app-gebruikers aan het woord gelaten over wie zij zijn, hun ervaringen met GoSkate en waarom ze graag inlineskaten en/of schaatsen. Voor dit artikel spraken wij met de fanatieke GoSkate app-gebruiker Rowena Schat (28).

Kun je jezelf voorstellen aan de lezers? “Ik ben Rowena Schat, 28 jaar en woon in Dronten. Sinds mijn achtste heb ik niet aangeboren hersenletsel en daardoor sport ik heel veel om mijn hoofd een beetje leeg te krijgen. Skeeleren, steppen, mountainbiken en als het warm is suppen op het water. Ik sport eigenlijk bijna elke dag wel.”

“Ik gebruik de GoSkate app met name voor het skeeleren. Ik vind de app handig, want hij houdt ook bij hoe snel ik ga en hoeveel kilometer ik heb afgelegd.” Heb je wel eens een route gedeeld in de app? “Soms doe ik dat wel, het ligt een beetje aan de route. Soms zijn de routes wat langer dan andere keren. Wanneer de route wat langer is, vind ik het wel leuk om deze te delen. Als ik skeeler, dan is dat meestal tussen de 5 en 10 kilometer. Af en toe meer en dan zit ik rond de 16 kilometer.”

“Ik moest tijdens het skeeleren voor de challenges nog wel wat om skeeleren, maar daardoor heb ik wel weer wat extra kilometers gemaakt.”

Hoelang skeeler je al? “Ik skeeler vanaf mijn twaalfde, als ik even snel reken, dan is dat inmiddels al ruim zestien jaar.” Wat vind je zo leuk aan het skeeleren?  “Ik kan alles van me af laten rollen. Letterlijk. Zowel de positieve als negatieve dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt. Alles wat in mijn hoofd zit, kan ik tijdens het skeeleren loslaten.

Doe je naast skeeleren ook aan schaatsen? “Nee, ik schaats niet op een indoor ijsbaan. We hadden natuurlijk in Dronten wel een overdekte baan, maar die is helaas door de coronacrisis definitief dichtgegaan. Als het kan, schaats ik wel graag op natuurijs.”

Heb je wel eens meegedaan aan challenges in de app? “Ja dit heb ik zeker. Ik heb meegedaan met de Maandchallenge van afgelopen maand en de Paaschallenge. Deze heb ik beide behaald." Hoe vond je deze challenges? "Ja leuk, de challenges waren te doen en het ging goed. Ik moest tijdens het skeeleren voor de challenges nog wel wat om skeeleren, maar daardoor heb ik wel weer wat extra kilometers gemaakt.“

“Ik doe ook mee aan de SKATE4daagse over een paar weken. Hier heb ik vorig jaar ook aan meegedaan en ik vond het leuk en fijn om mee te doen. Ik ga dit jaar voor de 5 kilometer en ik ga mijn best doen om dit te behalen.”

Wil jij net als Rowena meedoen met de SKATE4daagse via GoSkate? Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Play Store. Meer informatie over GoSkate vind je op go-skate.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan