Tickets
Shop
Nieuws 27 mrt 2022

Team OCRE-Haak is klaar voor nieuw marathonseizoen

Terwijl de thermometer de afgelopen dagen week bijna zomerse temperaturen aantikte en de zomertijd is ingegaan, heeft Team OCRE-Haak de zaken voor het komend marathonseizoen alweer op orde. De ploegsamenstellingen zijn rond, evenals de sponsoring.

Foto : Neeke Smit

Het kwartet rijdsters dat in de Topdivisie vrouwen zal uitkomen, bestaat uit Jessica Merkens, Janet Beers, Jade van der Molen en Sandra Dekker. Met de komst van Van der Molen en Dekker wordt de ploeg in de breedte weer iets sterker, zodat het streven van het team om aanvallend te rijden nog beter in de praktijk kan worden gebracht. Dit is ook iets wat sponsors Freddy Haak (Haak Machinery) en Mark Okkes (OCRE) graag zien: liever strijdend ten onder gaan dan finishen zonder ervoor te hebben geknokt.

Beide bedrijven waren enthousiast over afgelopen winter en hebben daarom ook hun steun toegezegd voor komende winter.  De sportieve leiding blijft in handen van het duo Gerben De Ruiter-Bekkering en Mark Polinder. Rudi Groenendal is verantwoordelijk voor de training en Daniiëlle Bekkering fungeert als de organisatorische 'spin in het web'.

Het belofteteam is deels gewijzigd, mede door het vertrek van Famke Minnee. De Harderwijkse kende een ijzersterke winter en won als nieuweling direct de Marathon Cup bij de beloftes. Ze geeft haar studie Duits voorrang. De ploeg zal komend jaar door de volgende vier vrouwen worden gevormd: naast Lynn Dekker en Anneke Dijkstra zullen Muriël Meijer en Isa Merkuur namens OCRE-Haak op het ijs verschijnen. De bijna 22-jarige Merkuur - die in 2019 drie afstanden mocht rijden op het NK Allround voor vrouwen -  debuteert in de landelijke competitie. Ze komt over uit het 6-Banen Toernooi waarin ze afgelopen seizoen als tweede eindigde.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan