Tickets
Shop
Kort door de bocht 17 mrt 2022

Wielerploeg Jumbo-Visma polst Van der Poel, Julia van Dijk naar WK Kunstrijden junioren

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Wielerploeg Jumbo-Visma polst Nils van der Poel
Wielerploeg Jumbo-Visma onderzoekt of Nils van der Poel openstaat voor een samenwerking. De 25-jarige Zweed veroverde vorige maand op de Olympische Spelen van Beijing met overmacht goud op de 5000 en 10.000 meter. Van der Poel vertelde na zijn successen in China dat hij stopt met schaatsen en op zoek gaat naar een andere uitdaging. Hij heeft vooralsnog niet gereageerd op de Nederlandse interesse. "Sportief directeur Merijn Zeeman staat uiteraard open voor een gesprek, om uit te vissen of we interessant voor elkaar zijn", aldus een woordvoerder van Jumbo-Visma. "Maar zo'n gesprek staat vooralsnog niet gepland. We hebben hem niet gesproken, noch iemand die hem representeert." Volgens het AD heeft naast Jumbo-Visma ook de Amerikaanse ploeg EF Education interesse in een samenwerking met Van der Poel. 

Julia van Dijk geselecteerd voor WK Kunstrijden junioren
Julia van Dijk is door de KNSB geselecteerd om deel te nemen aan het WK Kunstrijden voor junioren. Dat evenement wordt van 13 t/m 17 april gehouden in Tallinn, Estland. Dani Loonstra is reserve. Vanwege de huidige situatie in Ukraine en spanningen rondom Rusland is de KNSB is niet erg gelukkig met de verplaatsing van het WK junioren naar Tallinn. Voor vertrek zal de bond een dreigingsanalyse maken, dit in afstemming met NOC*NSF, Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Ambassades. Afhankelijk daarvan besluit de KNSB een team naar Estland te sturen.

Foto : www.pietures.nl

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan