Tickets
Shop
Kort door de bocht 15 mrt 2022

Louis Hollaar versterkt Reggeborgh, waar Michel Mulder stopt als assistent-trainer

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Martin de Jong

Louis Hollaar tekent bij Team Reggeborgh
Louis Hollaar heeft een contract getekend voor twee jaar getekend bij Team Reggeborgh. De 23-jarige schaatser is de eerste aanwinst voor de ploeg van trainer Gerard van Velde, die na dit seizoen afscheid neemt van de stoppende Ireen Wüst en Ronald Mulder. De afgelopen twee seizoenen kwam Hollaar uit voor Team IKO, daarvoor schaatste hij in het pak van TalentNED. Hollaar komt van oorsprong uit Numansdorp, onder de rook van Rotterdam, maar woont inmiddels al jaren in Heerenveen.

Hollaar is gespecialiseerd in de middellange afstanden; de 1000 en 1500 meter en hoopt zich daar de komende jaren verder op te ontwikkelen. “Ik wil heel graag dichter bij de top komen op deze afstanden, vooral op de 1500 meter. Het is super dat ik nu ook bij Kjeld Nuis in het team kom. Ik wil er hard aan werken om mijn topsnelheid te verbeteren en dan uiteindelijk te kunnen groeien naar zijn niveau.” Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.

Michel Mulder stopt als assistent-trainer Reggeborgh
Oud-schaatser Michel Mulder stopt als assistent-trainer bij Team Reggeborgh. De 36-jarige olympisch kampioen van 2014 zegt op Twitter dat het na twee jaar "tijd voor nieuwe uitdagingen" is. Mulder was op de Spelen in Beijing nog actief voor de ploeg van onder anderen Kjeld Nuis, Femke Kok en Ireen Wüst. Michel Mulder stopte twee jaar geleden met schaatsen. Zijn broer Ronald kondigde eerder deze maand zijn afscheid aan en nam afgelopen zondag afscheid in een uitverkocht Thialf. 

Corina Strikwerda naar SKADI, Clarissa van Maaren stopt
Marathonploeg SKADI heeft de bezetting voor het nieuwe seizoen rond. Werd in februari al Beau Wagemaker aangetrokken, nu is ook Corina Strikwerda aan de formatie toegevoegd. De twee schaatssters hebben Floor Peters als ploeggenote, zij blijft het team van Nick Uithoven en Johnny Verbeek trouw. Aggie Walsma, Melissa van Pierre en Clarissa van Maaren zeggen de sport vaarwel. De eerste twee kondigden al eerder hun vertrek aan, Van Maaren doet dat nu ook. Een zware blessure heeft haar al het hele seizoen dwars gezeten en heeft haar nu doen besluiten te stoppen. 

Huldiging Thomas Krol in de Scheg
Olympisch Kampioen Thomas Krol wordt op zaterdag 19 maart a.s. door zijn schaatsvereniging Sportief Oost gehuldigd op ijsbaan De Scheg in Deventer. Dit seizoen heeft Thomas topprestaties neergezet door Olympisch Kampioen te worden op de 1000 meter in Beijing. Daarnaast won hij op de olympische 1500 meter ook nog eens zilver en als klap op de vuurpijl werd Krol in Hamar Wereldkampioen Sprint. 


 
Sportief Oost organiseert daarom een huldiging voor de olympisch kampioen in samenwerking met de gemeente Deventer en Sportbedrijf Deventer op zaterdag 19 maart op de ijsbaan van De Scheg. Iedereen is welkom om Thomas Krol te komen eren. De huldiging begint rond de klok van 12.30 uur.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan