Tickets
Shop
Kort door de bocht 13 mrt 2022

Antoinette De Jong en Verbij ziek, Swings twee jaar langer bij IKO, Letitia de Jong stopt

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

De Jong en Verbij missen slotdag World Cup finale
Antoinette de Jong en Kai Verbij komen op de slotdag van de World Cup finale niet meer in actie. De Friezin van Team Jumbo-Visma zou zondag nog aan de start staan van de 3000 meter, maar is geveld door het coronavirus. Ook Kai Verbij komt niet meer in actie. De sprinter kampt met koorts.

De voltallige ploeg van Jumbo-Visma lijkt daarmee aan de beurt te zijn geweest. Ook coach Jac Orie en pupil Patrick Roest waren zondag niet aanwezig in Thialf. De twee kopstukken van de formatie kon zaterdagmiddag daardoor niet fysiek bij het afscheid van Sven Kramer zijn. Orie was sinds 2014 de hoofdcoach van de meervoudig wereld- en olympisch kampioen. Eerder moest Beau Snellink het WK Allround missen en was Marcel Bosker net op tijd hersteld om aan dat toernooi mee te doen. 

Swings verlengt bij Team IKO
Bart Swings heeft zijn contract bij Team IKO met twee jaar verlengd. Daarmee blijft de kersverse olympisch kampioen op de mass start tot en met 2024 verbonden aan de Nederlandse ploeg. "Ik zit bij Team IKO helemaal op mijn plek," aldus Swings. "Het familiegevoel waar Team IKO voor staat past goed bij mij en ik zie er naar uit om de goede prestaties van de afgelopen periode samen een vervolg te gaan geven."

Letitia de Jong hangt schaatsen aan de wilgen
Meer nieuws bij Team IKO: Letitia de Jong stopt ermee. Waar haar verloofde Ireen Wüst zaterdagmiddag al uitgebreid afscheid nam van de schaatssport, deed De Jong dat zondagmiddag in relatieve stilte bij Omrop Fryslân. "Het is klaar. Ik heb een mooie tijd gehad, maar het lukt me niet meer om op het niveau te komen waarop ik wil zijn", vertelde ze. De sprintster kampte de afgelopen twee jaar met flink blessureleed. Aan het begin van het seizoen had ze goede hoop dat ze daar bovenop kon komen, maar dat lukte niet. Haar laatste seizoen sloot ze af met een negende plek op het Daikin NK Sprint, een zevende plek op de 1000 meter bij de Daikin NK Afstanden en een dertiende plaats op de 500 meter. Bij het Olympisch Kwalificatietoernooi kwam ze tekort om zich te plaatsen voor de Winterspelen in Beijing. Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan