Tickets
Shop
GoSkate 20 jun 2022

“Voor minder dan 60 kilometer gaan we niet een hele dag op pad!“

Elke maand houden we bij GoSkate een Maandchallenge en in mei gingen wij op zoek naar een skater die minimaal 150 kilometer skeelerde. Skater Saskia heeft meegedaan en uiteindelijk gewonnen. Wij spraken van de week met haar en ze vertelt graag wat meer over zichzelf.

“Ik ben Saskia de Vries, woon met mijn vriend in Baarn en ben net 54 geworden. Ik skate al een jaar of dertig denk ik. Maar ik word steeds fanatieker en dat komt wel een beetje door de app. Als ik me voor een challenge heb opgegeven wil  ik die ook behalen, dus dan denk ik  bij mezelf ‘laat ik toch nog een keertje gaan skeeleren’.

Vorige maand had ik precies 1 kilometer te weinig geskeelerd dus ben ik nog maar een tochtje gaan maken. Hierdoor heb ik uiteindelijk gewonnen.” Hoe vond je het om mee te doen met de Maandchallenge? “Ja  leuk, het is toch een soort van stok achter de deur dat je gaat skeeleren. En natuurlijk leuk dat ik heb gewonnen.

Ik ben de app eigenlijk gaan gebruiken voor de routes. Zodat als ik ergens naartoe ga waar ik niet bekend ben, ik een route van iemand anders kan skaten en zeker weet dat het asfalt goed is. Maar tot nu toe heb ik dat nog niet gedaan omdat er vooral veel korte routes in de app staan.. Ik ga al een jaar of 10 - 15  samen met een vriendin skaten en wij doen meestal  40 kilometer of meer.

“Je doet even lekker wat anders en je krijgt ook altijd een hoop bekijks.”

“Meestal skaten we vanuit Baarn ergens naar toe. Bijvoorbeeld naar Apeldoorn, Zwolle of Zandvoort of andere plaatsen met een station en dan pakken we de trein terug. Ook hebben we de 11 stedentocht in 3 dagen geskate met een finish op de Bonkevaart. Maar ik denk dat het ook heel leuk is om met de trein ergens naartoe te gaan en daar met de app een route te gaan rijden  die iemand daar  heeft uitgezet . We zijn wel van de lange routes. Voor minder dan 60 kilometer gaan we tegenwoordig niet meer samen op pad. Vaak vertrekken we ‘s ochtends vroeg op de skates en dan pakken we tussendoor verschillende terrasjes. Als we aangekomen zijn op de bestemming eten we wat en gaan we met de trein terug. Daarvoor nemen we altijd schoenen mee. Als je na zo’n dagje skaten terugkomt heb je het gevoel dat je op vakantie bent geweest en je ziet zo heel wat van Nederland.”

Wat vind je zo leuk aan het skaten? “Ik vind samen skaten erg gezellig, je kan lekker kletsen onderweg, je ziet en beleeft van alles. Lopen gaat me  te langzaam en fietsen doe ik al naar het werk. Als je gaat skeeleren dan doe je even lekker wat anders en we hebben vaak een hoop bekijks. Mensen die toeteren, even zwaaien of een duim opsteken. Dat vind ik wel leuk. Minder leuk vinden we veeroosters in de weg. Die mogen soms wel wat duidelijker worden aangegeven.”

Deze week is de SKATE4daagse, doe je mee? “Ja, ik heb nu (woensdag) twee keer geskeelerd en zit op 50% van de challenge. Volgens mij heb ik me opgegeven voor de 10 kilometer en tot nu toe gaat het goed. Ik vind het hartstikke leuk dat jullie de SKATE4daagse organiseren.” Heb je nog tips voor andere skaters? “Toen ik begon met skeeleren had ik snel last van blaren. Goed materiaal is heel belangrijk om dit te voorkomen. Kies dus voor goede skeelers en sokken. En ga een keertje iets verder skeeleren dan je gewend bent, daag jezelf uit. Skeeler bijvoorbeeld naar een ander dorp om daar wat te drinken en ga dan weer terug op de skates of met de trein.”

Ben jij nu net als Saskia ook op zoek naar routes? Download dan de GoSkate app in de App Store of Play Store. Meer informatie over GoSkate vind je op www.go-skate.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan