Tickets
Shop
Kort door de bocht 29 jun 2022

Schulting nieuwe gezicht TENWAYS e-bikes, Krol in De Slimste Mens

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Shapevisions - Dennis Kruijswijk

Schulting het nieuwe gezicht van TENWAYS e-bikes
Suzanne Schulting is het nieuwe gezicht van TENWAYS e-bikes. De relatief nieuwe speler in de markt heeft voor Schulting als ambassadrice gekozen vanwege haar prestaties, maar vooral door haar doorzettingsvermogen, wilskracht en het plezier dat ze uitstraalt. “Dat past perfect bij ons en inspireert ons”, blijkt uit een verklaring van de market development manager van TENWAYS, Amir Fazeli.

De olympisch kampioene shorttrack is vereerd om het gezicht te zijn van de sportieve en lichte variant van de elektrische fiets. Al grapt ze wel dat ze deze fiets graag wat eerder had ontdekt, aangezien ze vroeger naar de middelbare school iedere dag vijftien kilometer heen en weer moest fietsen.

Krol in nieuw seizoen De Slimste Mens
De KRO-NCRV heeft de eerste namen bekendgemaakt die mee zullen doen aan het nieuwe seizoen van De Slimste Mens. Eén van de deelnemers van het populaire spelprogramma is Thomas Krol. De olympisch kampioen op de 1000 meter zal een poging doen om de winnaar van vorig seizoen, Jacob Derwig, op te volgen.

Joel Dufter en Alex Boisvert-Lacroix met schaatspensioen
De Duitser Joel Dufter heeft een punt gezet achter zijn schaatscarrière. De bronzenmedaillewinnaar van het EK Sprint in 2021 mist de motivatie om door te gaan. Hij zegt het ijs nog geen vaarwel, want de 27-jarige nationale recordhouder op de 1000 meter zal zich nu focussen op ijshockey. Daarnaast sluit hij niet uit dat hij binnen een paar jaar als schaatscoach langs de kant zal staan. 

Ook Alex Boisvert-Lacrois stopt met langebaanschaatsen op het hoogste niveau. De Canadees laat via Facebook weten dat hij zijn doelen en dromen bereikt heeft. De 35-jarige, in Sherbrook geboren sprinter, verraste in 2016 door op de WK Afstanden brons te winnen op de (dubbele) 500 meter. In Kolomna (Rus) eindigde Boisvert-Lacroix achter Pavel Kulizhnikov en diens landgenoot Ruslan Murashov. Op alle andere wereldkampioenschappen waaraan hij meedeed, stond zijn naam vrijwel altijd tussen de nummers tien tot en met twintig. Boisvert-Lacroix reed in 2018 de olympische 500 meter. Met de elfde plaats werd hij de eerste Canadees in Pyeongchang.

Joel Dufter zal zich nu focussen op ijshockey. | Foto : Soenar Chamid

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan