Tickets
Shop
GoSkate 03 jun 2022

Hoe skeeleren leuk en gezellig kan zijn!

Skeeleren kan voor ons allemaal erg leuk en gezellig zijn. Doordat je het samen kunt doen, maar ook alleen op pad kunt gaan om je hoofd even leeg te maken. Of jezelf uitdagen en grenzen verleggen. Het kan allemaal met skeeleren.

Misschien heb je vroeger wel geskeelerd, maar sindsdien weinig gedaan of heb je het skeeleren juist alweer opgepakt? Want skeeleren is weer ontzettend populair. Het is ook een uitstekende sport waarmee je voor een klein bedrag kunt beginnen. Je hoeft namelijk geen abonnement af te sluiten bij een sportschool of meteen aan te melden bij een vereniging. Je kan gewoon vanuit huis weggaan op de skates en het is ook nog super leuk!

De buitenlucht in
Tijdens het skeeleren ben je lekker in de buitenlucht. Frisse lucht, de zon op je gezicht, mooie omgeving en tegelijkertijd kun je socializen. Met vrienden, een sportclub of je gezin. Heb je nog geen skate-maatje? Er zijn veel leuke manieren om mede-skaters te ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld in een aantal steden in Nederland meedoen met skatenights. Hierbij verzamelen skaters zich op een bepaalde plek in een stad en maken dan een tocht over wegen of lang plekken waar je normaal niet kunt komen als skater. In Zwolle is op 10 juni weer een nieuwe skatenight.

Skeeleren waar je maar wilt
Natuurlijk kun je jouw skates ook heel makkelijk meenemen en kan je overal een stukje gaan skeeleren. Zowel in de natuur als in de stad kun je makkelijk je weg vinden en je kunt zelf de touwtjes in handen houden. Bepaal zelf waar je naartoe gaat, bijvoorbeeld een nabijgelegen park.

Tip! Online zijn veel skeelerroutes te vinden. Je kunt ook een kijkje nemen in de GoSkate app, hier vind je al ruim 5.000 skateroutes welke je ook kunt afleggen via de app.

Je hoofd leeg maken
Naast dat skeeleren een hoge fun factor heeft, is het erg fijn om je hoofd leeg te kunnen maken na een drukke dag. Pak een momentje voor jezelf en geniet lekker van de natuur tijdens de zonsondergang. Zo heb je niks aan je hoofd en kun je heerlijk genieten van de rust. Het helpt dan ook om dingen los te laten.

Leuk en uitdagend
Skeeleren kan heel uitdagend zijn. Probeer je grenzen te verleggen en ga steeds iets verder skeeleren. Push jezelf door bijvoorbeeld je afstand bij te houden en stel een doel voor jezelf in. Het bijhouden van het aantal kilometers dat je aflegt kan via de gratis GoSkate app van de KNSB.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan