Tickets
Shop
GoSkate 13 jul 2022

Routes in de spotlight: Apeldoorn, Driel en Heerhugowaard

In het skateseizoen 2020/2021 hebben wij diverse skateroutes uit de GoSkate app aan je uitgelicht. Zo hebben we de routes ‘Klein Rondje banjaard’ en ‘Selwerd, Groningen’ aan je voorgesteld. Ook nu lichten wij weer drie nieuwe routes uit. Kijk maar even mee!

Klassiek Cruisen (Apeldoorn)
De eerste route is te vinden in Apeldoorn, gelegen in Gelderland en is toegevoegd door skater Tamara. De route begint in de Jachtlaan, waar je direct op een afgezonderd fietspad kunt skeeleren. Je skeelert vanaf hier door de binnenstad van Apeldoorn en vervolgens ga je via het Park Berg en Bos naar het buitengebied van Apeldoorn. Tijdens deze route kun je tevens genieten van een aantal mooie uitzichten over het water. De route is 13,5 kilometer lang en vind je onder de naam ‘Klassiek Cruisen’ of door onderstaande stappen te volgen.

  • Open de GoSkate app en klik op de oranje knop;
  • Start de skatefunctie door op het skate-icoon te klikken;
  • Klik vervolgens op het kaart-icoon links naast de startknop;
  • Ga naar de filter optie rechtsboven in en kies voor ‘Toon alleen gecertificeerde routes’;
  • Kies nu voor ‘Klassiek Cruisen’ en klik op de startknop om de route te starten.

Nog niet bij het startpunt? Je kunt via de app een routebeschrijving laden naar de start van de skateroute.

HHW-Bol (Heerhugowaard)
De volgende route is toegevoegd door skater Krista en vind je onder de naam ‘HHW-Bol’ in de GoSkate app. De route is 15,7 kilometer lang en begint in het Park Van Luna,  Heerhugowaard. Je skeelert onder andere langs het Meer van Luna en via het fietspad naast de Westerweg richting Broek op Langedijk. Onderweg kom je dus langs genoeg mooie punten die uitkijken over het water. Genieten!

Betuwe toggie (Driel)
De derde uitgelichte route vind je in Driel, vlakbij Arnhem. Deze route is ruim 40 kilometer lang en echt voor een gevorderde skeeleraar. Toegevoegd door skater Henk en beoordeeld met 4 sterren. Tijdens de route, die door de Betuwe gaat, kom je ook nog een aantal hoogteverschillen tegen en kleine heuvels. De route loopt onder andere door Heteren, Zetten en Valburg.

Hoe kan ik andere routes in de app vinden?
Je kunt alle routes in de GoSkate app bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op het kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechtsboven in het scherm op het filter-icoon te klikken.

Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en Play Store. Meer informatie over GoSkate vind je op www.go-skate.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan