Tickets
Shop
Nieuws 29 jul 2022

Irene Schouten meldt zich voor inline-marathon Apeldoorn

Drievoudig olympisch schaatskampioene Irene Schouten staat zaterdagmiddag aan het vertrek van de marathon voor inlineskaters in Apeldoorn. De Hoogkarspelse heeft de organisatie gevraagd mee te mogen doen aan de elfde race die meetelt voor de Reggeborgh Marathon Inline Cup. Dat verzoek is gehonoreerd.

Foto : Neeke Smit

De 30-jarige rijdster van Team Zaanlander won haar laatste serieuze wedstrijd op skeelers in Hallum, waar op 20 augustus het Open NK wordt verreden. In 2017 was ze de sterkste van een klein vrouwenpeloton (foto). Eerder zegevierde Schouten drie keer in een marathon om de KNSB Cup: de eerste twee zeven jaar geleden (Oldebroek en Gouda), in 2017 volgde er nog een overwinning in Waarland.

"Irene heeft zich uit eigen beweging aangemeld, na een verzoek aan ons. Dat mag altijd, we creëren  die mogelijkheid in ons schema op weg naar de winter. Het is aan de atleten zelf wat die willen. Wat ons betreft lekker trainen en spelen richting het schaatsseizoen", licht coach Arjan Samplonius van Team Zaanlander toe.

Schouten treft in Apeldoorn een peloton van 31 vrouwen, onder wie haar drie ploeggenotes van Zaanlander, Marijke Groenewoud, Elisa Dul en Maaike Verweij. Groenewoud is de leider in de Reggeborgh Cup en al zeker van de eindoverwinning, mede dankzij vijf eerste plaatsen. Bij de mannen zijn er slechts achttien deelnemers.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan