Tickets
Shop
Kort door de bocht 29 jan 2022

Jumbo-Visma verlengt contracten, tickets voor Challenge Cup en Zilveren Bal te koop

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Jumbo-Visma bindt Verbij, Scheperkamp en Snel
Jumbo-Visma heeft opnieuw drie schaatsers langer vastgelegd. Met Kai Verbij, Merijn Scheperkamp en Tijmen Snel is duidelijk dat de sprinttak bij de geel-zwarte formatie volgend jaar in dezelfde samenstelling doorgaat. Scheperkamp promoveert daarbij van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht. Alle drie de schaatsers hebben hun handtekening gezet onder een verbintenis die hen tot en met 2024 aan de ploeg van coach Jac Orie verbindt.
Eerder verlengden ook Antoinette de Jong, Thomas Krol, Chris Huizinga en Kars Jansman hun contract. Bekijk hier het transferoverzicht. 

Kaartverkoop Challenge Cup gestart
Van 24 tot en met 27 februari komen veel wereldtoppers in het kunstrijden weer naar Nederland voor de Challenge Cup. Jarenlang werd het toernooi in Den Haag gehouden, dit jaar vindt het voor de eerste keer in Tilburg plaats. "De plannen die we hebben met de Challenge Cup in samenwerking met het IJssportcentrum en de gemeente Tilburg dragen bij aan onze ambities om kunstrijden in ons land écht op de kaart te zetten", aldus Karen Venhuizen, disciplinemanager bij de KNSB.

Ook dit jaar kan het evenement op veel interesse rekenen van bekende toppers. Deelnemers aan de komende editie zijn onder meer Mai Mihara uit Japan (vrouwen), Ilia Malinin uit de Verenigde Staten (mannen), Karina Akopova en Nikita Rakhmanin uit Rusland (paarrijden) en Yuka Orihara en Juho Pirinen uit Finland (ijsdansen). Voor de Nederlandse senioren is het NK, dat gelijktijdig gehouden wordt, tevens een kwalificatiemoment voor het WK Kunstrijden. Tickets zijn te koop via schaatsen.nl/tickets, meer informatie vind je hier.

Een spektakel van licht en geluid bij De Zilveren Bal in Leeuwarden | Foto : Vincent Riemersma

De Zilveren Bal blij met versoepelingen
De versoepeling van de coronamaatregelen is een opluchting voor de organisatie van De Zilveren Bal. De Elfstedenhal in Leeuwarden wordt na een jaar afwezigheid weer het theater voor een combinatie van show, entertainment én de beste schaatsers ter wereld. “Wij denken dat we iets unieks kunnen neerzetten in dit olympische seizoen. We verwachten veel Nederlandse én buitenlandse kanonnen aan de start.”, aldus toernooidirecteur Jan Ykema.

Ykema hoopt de beleving van de spelen door te kunnen trekken naar Leeuwarden, met veel olympische deelnemers aan de start. Daarvan verzekert hij zich al met de ambassadeurs die aan het toernooi verbonden zijn: Femke Kok, Merijn Scheperkamp en Gilmore Junio (CAN). Ook tweevoudig winnares Angelina Golikova heeft aangegeven weer van de partij te willen zijn. De kaartverkoop van De Zilveren Bal is afgelopen week van start gegaan. Vanwege de huidige corona maatregelen is het aantal tickets beperkt. Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.dezilverenbal.nl/tickets

Weer gedoe rond Vechtsebanen
De Vechtsebanen heeft op de site van de ijsbaan gezet dat de QR-code van bezoekers niet zouden worden gescand. Door de wijze waarop de controle is georganiseerd en bezoekers worden ontvangen, is het vragen van de QR-code echter niet nodig, zo bleek toen handhavers poolshoogte kwamen nemen bij de Utrechtse ijsbaan, aldus een gemeentewoordvoerder.

De gemeente had handhavers naar de ijsbaan gestuurd, omdat ten onrechte de indruk was ontstaan dat Vechtsebanen zich niet aan de coronaregels hield. "De handhavers hebben geconstateerd dat de buitenbaan is geopend en bereikbaar is via een sluis. Bezoekers die de sluis passeren moeten mondkapjes dragen", aldus de woordvoerder. "De binnenbaan is alleen voor verenigingen beschikbaar, zij controleren leden zelf op het coronatoegangsbewijs. Ook in de horeca bij de baan is geconstateerd dat wordt voldaan aan de coronamaatregelen." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan