Tickets
Shop
Kort door de bocht 14 jan 2022

Chef de mission Verheijen test positief, Linda Halling zegt marathon vaarwel

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Glenn Wassenbergh

Chef de mission test positief op corona
Carl Verheijen, chef de mission van de Nederlandse sporters bij de komende Winterspelen, heeft positief getest op het coronavirus. De oud-schaatser zit voorlopig in isolatie. "De komende dagen blijf ik op Papendal op een afgezonderde plek werken en wonen. Gelukkig heb ik slechts milde klachten", aldus Verheijen. De Oranje-delegatie gaat 26 januari naar China toe. NOC*NSF hoopt een herhaling van het begin van de Olympische Spelen in Tokio, afgelopen zomer, te voorkomen. Meerdere Nederlandse sporters en stafleden testten toen positief. Alle Nederlandse schaatsers minderen de komende weken hun sociale contacten en worden regelmatig getest. 

Halling zegt marathon vaarwel
Het seizoen 2021/2022 is voor Linda Halling haar laatste. De marathonschaatsster van de Van Ramshorst-formatie stopt na de natuurijswedstrijden. De 25-jarige rijdster heeft daartoe besloten, omdat ze meer tijd wil maken voor andere dingen. "Ik ga het heel erg missen, maar eerst nog genieten van deze laatste twee maanden." Ploegleider Martin van de Pol gaat de inbreng van Halling missen: "Linda is eigenlijk al bij ons sinds ik begon met dit team. Mede door Linda is dit team nu zoals het is." Bekijk hier het transferoverzicht marathon. 

Grand Prix-finales naar Turijn en Orléans
De ISU heeft bekendgemaakt dat de finale van de Grand Prix kunstrijden komend najaar in Turijn gehouden wordt. De prestigieuze reeks wedstrijden ging dit jaar vanwege de coronapandemie in afgeslankte vorm door. De finale in Japan werd in zijn geheel afgelast. Voor het nieuwe seizoen plant de internationale schaatsunie opnieuw zes wedstrijden en een finale. De Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Japan, China en Rusland krijgen ieder een wedstrijd toegewezen. In 2023 krijgt Frankrijk ook de finale toegewezen, die gehouden wordt in Orléans. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan