Tickets
Shop
Beijing kort 25 jan 2022

Coronagevallen in olympische selecties, Rusland opent jacht op kunstrijgoud

Rubriek van nieuws, weetjes & feitjes over de Olympische Winterspelen in Beijing: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Olympische droom vervaagt voor Liu en Dufter
Je kunt erop wachten: coronagevallen onder de atleten die al vier jaar hun vizier hebben gericht op de Winterspelen, maar nu moeten vrezen geen deel te kunnen uitmaken van het evenement in China. Zo verkeert de Hongaarse shorttrackscene momenteel in rep en roer omdat een van de grote sterren, Shaoang Liu, positief heeft getest op het virus. De wereldkampioen op de 500 meter lijkt er niet al te erg last van te hebben, want hij traint gewoon door, zij het apart van de selectie.

In het Duitse kamp van de langebaanschaatsers ziet sprinter Joël Dufter zijn droom vervagen. De 26-jarige Traunsteiner (Beieren) is besmet geraakt en beseft dat de kans dat hij naar Azië kan afreizen erg klein wordt. Dufter werd onlangs zevende op de 500 meter en vijfde op de dubbele afstand tijdens de EK Afstanden in Heerenveen. Hij bereidde zich dit jaar in Noorwegen voor op de Spelen, waar hij met de sprintselectie van de Noren meetrainde. 

Bosiek en Zurek positief getest
De Poolse selectie reist vooralsnog incompleet naar China toe. Karolina Bosiek en Damian Zurek zijn positief getest op het coronavirus en mogen nog niet in het vliegtuig stappen. De twee langebaanschaatsers voelen zich gelukkig gezond, al moeten ze wel in afzondering van de rest van het team verblijven. Volgens oud-schaatser Konrad Niedzwiedski, intussen technisch directeur van de Poolse bond, kunnen zij later alsnog aansluiten in Beijing. 

Russische bond maakt kunstrijselectie bekend
De topfavorieten voor olympisch kunstrijgoud zijn bekend. De Russische bond heeft namelijk de selectie bevestigd die vanaf volgende week in Beijing gaat strijden om de medailles. De selectie kent geen verrassingen en is vrijwel gelijk aan de ploeg die aan het EK in Estland heeft meegedaan. In Tallinn gingen alle titels naar de Russische ploeg. De selectie: Anna Shcherbakova, Alexandra Trusova, Kamila Valieva (vrouwen), Evgeni Semenenko, Mark Kondratiuk, Andrei Mozalev (mannen), Boikova/Kozlovskii, Mishina/Galliamov, Tarasova/Morozov (paren), Sinitsina/Katsalapov, Stepanova/Bukin, Davis/Smolkin (ijsdansen). 

Nieuws, programma, meeschrijflijsten, uitslagen, kortom alles over de Olympische Spelen vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan