Tickets
Shop
Beijing kort 29 jan 2022

Nieuwe messen voor Knegt, Verheijen pakt rol weer op

Rubriek van nieuws, weetjes & feitjes over de Olympische Winterspelen in Beijing: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Dennis Kruijswijk

Knegt blij met nieuwe messen
Sjinkie Knegt is blij dat hij een maand voor de start van de Olympische Spelen is overgestapt naar ander materiaal. De Nederlandse shorttracker liet andere ‘messen’ onder zijn schaatsen plaatsen en hoopt dat dat er mede voor zorgt dat hij vanaf volgende week succesvol is in Beijing. "Ik schaatste prima, maar ik had een kleine andere prikkel nodig", legt Knegt, die al olympisch zilver (2018) en brons (2014) op zijn naam heeft staan, uit. "Het gaat hartstikke goed. Op snelheid voelen ze beter dan de andere messen. Ik ben zeer tevreden over hoe de situatie nu is."

De 32-jarige Fries is niet bang dat de overstap, zo kort voor het belangrijkste sportevenement, een groot risico met zich meebrengt. "Ik weet van mezelf dat ik me heel makkelijk aanpas aan nieuw materiaal. Voor mij was het geen hele grote gok. Ik dacht: als het heel slecht voelt, kan ik altijd nog terug. Ik voel na een aantal trainingen wel of het goed zit of niet. Nu voelde ik na één training dat het wel goed zat. Dan moet je daar op voortborduren. Shorttrack is echt een technieksport waarbij gevoel heel belangrijk is. Dit kan een verschil maken tussen wel of geen medaille."

Verheijen pakt taken chef de mission weer op
Carl Verheijen heeft bij de Olympische Spelen zijn taak als chef de mission weer opgepakt. De oud-schaatser arriveerde zaterdag pas in China, nadat hij twee weken geleden positief testte op het coronavirus. Bij afwezigheid van Verheijen verving Maurits Hendriks, technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF, hem tijdelijk. Hendriks kende twee vrij hectische dagen na de rel in de schaatswereld tussen Team Zaanlander enerzijds en bondscoach Jan Coopmans en Ireen Wüst anderzijds. Hendriks voerde gesprekken met alle betrokkenen om ze weer op één lijn te krijgen. Verheijen bracht zaterdag, na in Beijing te zijn gearriveerd, een bezoek aan de schaatsbaan. De Nederlandse formatie was daar in de middag aan het trainen. 

Meer corona in Poolse kamp
Marek Kania, Natalia Czerwonka en Magdalena Czyszczon verkeren in isolatie na positieve PCR-testen. De drie schaatsers moeten afgezonderd van de rest van het team blijven totdat zij twee negatieve testen afleveren. Ook drie stafleden van de Poolse ploeg zijn besmet met het coronavirus. Volgens teamleider Konrad Niedzwiedski verkeren de schaatsers en hun begeleiding in goede gezondheid. Eerder testten al Karolina Bosiek en Damian Zurek positief. De twee zijn achtergebleven in Polen in afwachting van toestemming om naar China te vliegen. 

Nieuws, programma, meeschrijflijsten, uitslagen, kortom alles over de Olympische Spelen vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan