Tickets
Nieuws 11 jan 2022

2021 in de Sprint app

Het jaar 2021 is voorbij gevlogen. Het was een bewogen jaar, waarin we niet altijd konden schaatsen op de kunstijsbanen, konden genieten van natuurijs en waarin we veel geskatet hebben. Net als januari 2021 zitten we in een lockdown en zijn veel ijsbanen gesloten. Gelukkig kunnen we wel nog een keer terugkijken op het afgelopen jaar van de Sprint app.

In 2021 groeide het aantal gebruikers gestaag. In augustus zijn we de 25.000 Sprinters gepasseerd en inmiddels staat de teller op ruim 27.600 Sprint gebruikers. Supergaaf dat steeds meer schaats- en skaters gebruik zijn gaan maken van de Sprint app. Dit zorgde ervoor dat in december nog een mijlpaal is bereikt, namelijk 200.000 sessies met de Sprint app! In het afgelopen jaar zijn er ruim 75.000 sessies gedaan met de Sprint app.

Schaatsen op natuurijs in februari
In februari hebben we een paar dagen kunnen genieten van natuurijs in Nederland. In deze dagen werd er volop gebruik gemaakt van de Sprint app. Er is toen maar liefst 13.451 kilometer geschaatst op natuurijs, door bijna 1.000 Sprinters. Een gemiddelde sessie duurde 95,33 minuten, hierin legde een Sprinter gemiddeld 13,49 kilometer af. Laten we hopen dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van natuurijs.

De eerste SKATE4daagse
Dit jaar werd voor het eerst de SKATE4daagse gehouden. Totaal deden er 1.313 mensen mee met de SKATE4daagse in september 2021. Mede hierdoor hadden we ook een zeer geslaagd skateseizoen. Totaal hebben er 3.700 mensen met de Sprint app een sessie gedaan en samen hebben zij 14.800 sessies geskeelerd in 2021.

Maandchallenges
Vanaf maart van 2021 zijn de Maandchallenges weer terug en hebben we elke maand een nieuwe Maandchallenge gehouden. Vanwege het mooie is meteen met een skate challenge begonnen. In juni hadden we niet één Maandchallenge, maar elke week een nieuwe in de Daikin skatemaand. Je moest je in juli voor het eerst aanmelden om mee te doen met de Maandchallenge. De Challengespagina is hiervoor aan de app toegevoegd en sindsdien lopen bijna alle Maandchallenges via deze nieuwe functie. Ook in 2021 zullen veel Maandchallenges via de Challengespagina in de Sprint app lopen. Daarnaast zullen er ook nieuwe challenges in de app worden gezet om je nog meer uit te dagen.

Trachitol Trials
Ook dit jaar zijn de Trachitol Trails weer gehouden in de Sprint app. Tijdens de maanden oktober en november kunnen duo’s kans maken op een volledig verzorgde reis naar de Weissensee, om de Alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. Helaas heeft de organisatie van de de tocht moeten besluiten, dat deze in 2022 niet plaats kan vinden. Totaal hebben er afgelopen jaar 77 teams meegedaan en samen hebben ze erg hun best gedaan. Totaal hebben zij 55.366 kilometer geschaatst tijdens de Trachitol Trials en hier hadden ze 2.192 sessies voor nodig. Dit betekent dat in één sessie gemiddeld 25,2 kilometer afgelegd is.

Team Sprint, Sportunity en de KNSB kijken terug op een een geweldig jaar met de Sprint app. Namens hen een heel sportief en gezond 2022 gewenst!

Heb je vragen over hoe de Sprint app werkt of over het aanbod van de MYLAPS ProChip? Kijk dan op www.sprintapp.nl of mail ons op team@sprintapp.nl. De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store of Play Store.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan