Tickets
Shop
Nieuws 01 feb 2022

Reggeborgh nieuwe hoofdsponsor Hoolwerf-AB: ‘Gaaf dat zo’n A-merk voor ons heeft gekozen’

Met toppers als Ireen Wüst, Hein Otterspeer, Kjeld Nuis en Femke Kok had Reggeborgh al een topploeg in het langebaanschaatsen. Daar komt vanaf volgend seizoen ook een marathonploeg op het hoogste niveau bij. Tot grote vreugde van kopman Gary Hekman. “Ze willen gewoon een topteam hebben en wedstrijden winnen.”

Foto : Glenn Wassenbergh

“Vorig jaar is het al een keer ter sprake gekomen, toen heb ik het bij Reggeborgh al een keer besproken, maar was het nog niet de intentie het te gaan doen”, vertelt Henk Schra in zijn rol van teammanager bij Reggeborgh en zelf ooit marathonschaatser. Hij was benaderd door de onvermoeibare Teun Breedijk, die de hele zomer keihard werkte om de sponsoring rond te krijgen en ook Reggeborgh in het vizier had.

Het kwam nog te vroeg.  “Maar ze hadden wel vier jongens bij de Beloften rijden, dat vonden ze wel leuk”, vervolgt Schra. “Dus bij Reggeborgh volgden ze hoe die jongens reden en hoe het in z’n werk ging in de marathon.” Het bleek een opening, zeker toen ploegenvertegenwoordiger Gerjan Woelders van het beloftenteam van Reggeborgh vroeg of de stap naar de Topdivisie niet eens gemaakt kon worden. “Zo kwam het plan weer tevoorschijn en is het dat uiteindelijk geworden”, vertelt Schra.

Hekman: ‘Dit heeft de sport gewoon nodig’
“Een uitermate goeie stap”, noemt coach Roy Boeve het aantrekken van Reggeborgh als nieuwe hoofdsponsor. “En een mooie stap voor de sport, dat zowel Jumbo als Reggeborgh in de marathon heeft zitten. Dat lijkt me heel goed voor de sport.” De huidige hoofdsponsoren Hoolwerf Heiwerken en AB Vakwerk blijven aan als co-sponsors, benadrukt hij en zullen een rol bij de ploeg blijven spelen. “We zijn super dankbaar dat Hoolwerf Heiwerken het afgelopen jaar heeft opgevangen. En dat hadden ze weer gedaan als dat had gemoeten. Die zijn er ook trots op dat er een nieuwe sponsor is die het wil overnemen.”

De beloftenploeg van 2021/2022 met van links naar rechts Jorian ten Cate, Ivo de la Porte, Lars Woelders en Ruben Ligtenberg

Ook kopman Gary Hekman is blij met de nieuwe hoofdsponsor. “Ik hoorde dat ze donderdag bij de dames van Reggeborgh aan tafel hadden gezeten en het een definitieve klap erop hebben gegeven”, vertelt hij. “Het is supergaaf. De plannen die ze hebben, om er niet voor een jaartje in te gaan maar voor langere tijd. Dat heeft de sport gewoon nodig. Zulke sponsoren moeten gewoon in de sport zitten. Niet een jaartje aandruppelen en dan maar weer weggaan. De marathonsport is gewoon gebaat bij continuïteit.”

Kruisbestuiving met de langebaanploeg
“Ze willen gewoon een topteam hebben”, vervolgt Hekman. “Ze willen wedstrijden winnen, tegen Jumbo strijden, tegen Zaanlander strijden. Tegen de toprijders.” Grote ambities dus, maar het geeft ook de gelegenheid tot kruisbestuiving, zoals bij de ploegen die Hekman noemt, bij Jumbo en Zaanlander. Henk Schra beaamt dat. “Als je een langebaanploeg hebt en een marathonploeg, dan kan je dat wat makkelijker gaan organiseren. Dat zal zeker wel gebeuren. We zijn ook aan het kijken naar die jonge gasten die bij de Beloften rondreden, dat die op een of andere manier een plekje krijgen. Die hebben ook langebaan-ambities. Maar daar moeten we even voor gaan zitten hoe we dat gaan doen. Er zal zeker een kruisbestuiving komen tussen langebaan en marathon.”

Ook Roy Boeve ziet de voordelen van zo’n samenwerking. “Die kruisbestuiving met het langebanen moet er zeker komen in de toekomst. Hoe we dat precies vormgeven, dat weten we nog niet. De mass start wordt onderdeel van ons team, daar willen we ons meer op kunnen richten. Maar we zijn zeker blij met de kennis vanuit het langebaan, maar ook de connecties. Als je Reggeborgh bent, dan scheelt dat toch. Dan ben je gebonden aan iets groters.”

Dealmaker Breedijk
Boeve noemt Teun Breedijk na al zijn voorwerk van afgelopen zomer ‘de dealmaker’.  “Ik heb er wel aardig hard voor gewerkt”, erkent Breedijk kalmpjes. Toen Reggeborgh hem begin dit jaar benaderde kan hij dan ook snel schakelen. “We hebben toen een plan geschreven en zo is het gaan rollen. Toen was het ook wel vrij snel rond.” Het was zijn betrokkenheid met het team dat hem de energie hiervoor gaf. “Het is een prachtig team, ik vind het zelf het beste team dat er is, al mogen anderen dat anders zien. Ik heb het van het begin af aan meegemaakt dat AB Vakwerk er instapte. Ik ben er altijd bij betrokken geweest en dan voel je je ook betrokken. Dat zit wel heel dichtbij me. Dat geeft je ook wel veel plezier.”

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan