Tickets
Shop
Kort door de bocht 08 feb 2022

Beau Wagemaker naar SKADI, NK's voor pupillen gaan door

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Beau Wagemaker naar SKADI
Marathonschaatsster Beau Wagemaker maakt volgend seizoen deel uit van SKADI. Ze vult de plek in van de stoppende Aggie Walsma. Ploegenvertegenwoordiger Johnny Verbeek laat aan schaatspeloton weten blij te zijn met de versterking. "We zijn trots dat we met Beau Wagemaker een alleskunner hebben kunnen aantrekken die zowel op kunst- als natuurijs en op wieltjes al mooie overwinningen en vele podiumplekken heeft behaald." De ploeg beschikt over nog een vacature voor de plek van Melissa van Pierre, die na dit seizoen eveneens de schaatsen aan de wilgen hangt. SKADI zal tevens stoppen met de beloftenploeg. Bekijk hier het transferoverzicht marathon.

NK's voor pupillen gaan toch door
Goed nieuws voor de jongste schaatsers die zich lang hadden voorbereid op het NK Marathon. Ook de pupillen krijgen alsnog hun nationale titelstrijd. Waar oorspronkelijk de wedstrijd was voorzien in Groningen en de junioren hun NK nu zaterdag 12 februari in Den Haag afwerken, mogen de pupillen op 19 februari in Tilburg aan de bak. De KNSB benadrukt dat de loskoppeling van het NK voor junioren eenmalig is. Ook het Nederlands Pupillen Toernooi, het officieuze NK op de langebaan, gaat door voor pupillen A en B. STV Eemsmond laat weten dat het toernooi op zaterdag 19 maart plaatsvindt. 

Frameschaatsen nieuwste sport in Nederland
Kinderen met beperking staan voortaan niet meer langs het ijs dankzij een nieuw schaatshulpmiddel, ontwikkeld dankzij de steun van Stichting het Gehandicapte Kind. Door een schaatsframe met zitje en ijzers kunnen kinderen gemakkelijk zitten en vaart maken. Hierdoor is frameschaatsen minder vermoeiend voor kinderen met een beperking dan andere sporten. Het frameschaatsen kende een succesvolle pilot in samenwerking met de Sven Kramer Academy in Heerenveen en breidt volgend seizoen uit naar Hoorn. 

Frameschaatsen in Thialf

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan