Tickets
Shop
Kort door de bocht 05 dec 2022

Zuid-Korea en Canada verdelen laatste titels, druk schaatsweekend

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : ISU

Zuid-Korea en Canada verdelen laatste titels
Op de slotdag van het Vier Continenten Kampioenschap hebben Zuid-Korea en Canada de laatste overwinningen opgeëist. Na eerste plaatsen op de teamsprint en de 500 meter, heeft Laurent Dubreuil ook de 1000 meter gewonnen. In een veld van vier teams was Canada onder leiding van Valerie Maltais (goud 3000 meter en mass start) ook de snelste op de ploegenachtervolging. Bij de mannen moest het Noord-Amerikaanse land Zuid-Korea voor zich dulden. Min-Sun Kim, bij de wereldbekers al goed voor meerdere gouden medailles, won de 1000 meter.

Het toernooi was bedoeld als tegenhanger voor het Europese Kampioenschappen, maar veel Canadese, Amerikaanse en Japanse toppers ontbraken om zich voor te kunnen bereiden op de World Cups, waardoor Canada (zeven) en Zuid-Korea (vier) bijna alle onderdelen wonnen. 

Druk schaatsweekend
Het programma voor komend weekend belooft veel schaatsspektakel. In Calgary verschijnen de beste langebaanschaatsers van de wereld aan de start van de derde World Cup, wie droomt er al van een wereldrecord op één van de snelste banen? De internationale shorttracktop is in Kazachstan. Shorttrack TeamNL had een sterke seizoensstart met veel goud en twee wereldrecords, kunnen ze ook in Almaty de hoogste trede van het podium bereiken?

De marathonschaatsers hadden een weekje vrij en zullen dus extra hongerig zijn om in Deventer als eerste over de finish te komen. In Enschede is de Lumière Cup, een internationale synchroonschaatswedstrijd georganiseerd door de ISU, met deelname van onder meer het Nederlandse Team Ice United. Verder wordt de Grand Prix Finale in Turijn gereden en staan de Gruno Bokaal (Groningen) en de Utrecht City Bokaal als onderdeel van de Holland Cups op het programma.

Hoe kan ik het volgen?
World Cup Langebaan (9-11 december): livestream NOS.nl en gedeeltelijk op TV
World Cup Shorttrack (9-11 december): Youtube ISU en livestream NOS.nl (zaterdag en zondag)
Marathon Cup 7 (10 december): tickets of via schaatsen.nl/live
Lumière Cup (8-11 december): tickets
Grand Prix Finale (9-11 december): Youtube ISU
Holland Cups Groningen en Utrecht (10-11 december): langs de baan

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan