Tickets
Shop
Nieuws 10 aug 2022

Olympisch medaillewinnaar Kim Min-seok anderhalf jaar geschorst na auto-ongeluk

Kim Min-seok zal de komende tijd niet op het ijs te zien zijn. De drievoudig olympisch medaillewinnaar is door de Koreaanse schaatsunie (KSU) voor maar liefst achttien maanden geschorst vanwege zijn betrokkenheid bij een auto-ongeluk op het nationaal trainingscentrum nabij Seoel.

Foto : SCS/Soenar Chamid

De 23-jarige Kim wilde in juli na afloop van een verjaardagsfeestje in Seoul zijn ploeggenootjes Chung Jae-woong, Chung Jae-won en Jeong Seon-kyo een lift naar huis geven. Maar hij kroop in beschonken toestand achter het stuur en vervolgens crashte de auto op het terrein van het trainingscomplex tegen een hek. De vier schaatsers verlieten het voertuig zonder melding te maken van het ongeluk.

Kim Min-seok werd op de Winterspelen in Beijing derde op de 1500 meter, achter Kjeld Nuis en Thomas Krol. Ook vier jaar eerder, tijdens de Spelen in Pyeongchang veroverde hij brons op die afstand. Daarnaast won de 23-jarige schaatser zilver met de Zuid-Koreaanse achtervolgingsploeg. Naast Kim zijn ook de andere Koreaanse schaatsers door de bond bestraft.

Chung Jae-woong werd voor een jaar geschorst, omdat hij eerder op de avond onder invloed van alcohol in de auto had gereden. Zijn broer Chung Jae-won, die in Beijing zilver won op de Mass Start,  kreeg twee maanden schorsing aan z'n broek. De coach van de Zuid-Koreaanse ploeg, Kim Jin-su, is voor één jaar geschorst. Hem wordt verweten wordt dat hij zijn pupillen niet in het gareel heeft gehouden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan