Tickets
Shop
Sprint app 27 sep 2021

Sprinter Arjan aan het woord: 'Ik ben iemand die veel lange afstanden skeelert'

De Maandchallenge van september is in volle gang en veel Sprinters doen actief mee. Om skate- en schaatsliefhebbers mee te nemen in de Maandchallenge in de Sprint app laten wij Sprinter Arjan, de winnaar van augustus, aan het woord. Arjan legde in augustus maar liefst 117,2 skate kilometers af.

Arjan komt uit Zeeland, is getrouwd en heeft drie dochters. “Wanneer het kan dan ga ik regelmatig skeeleren en s’ winters ga ik dan schaatsen in plaats van skaten. Daarnaast zit ik regelmatig op de fiets.”

Hoe lang skate je al en wat vind je zo leuk aan het skaten?
“Ik ben in 2012 begonnen met skeeleren. Daarvoor heb ik altijd veel geschaatst, maar het is eigenlijk een beetje ontstaan doordat ik met burnout klachten kwam te zitten. Op dat moment dacht ik bij mijzelf dat skeeleren dan wel leuk en goed is om te doen. Het geeft je ook een gevoel van vrijheid. Destijds heb ik dus skeelers aangeschaft en sindsdien ben ik gaan skeeleren.” 

Waarom ben je ooit de Sprint app gaan gebruiken?
“Dat is eigenlijk pas naar aanleiding van de SKATE4daagse geweest. Vanuit de schaatsclub werd ik benaderd dat er een SKATE4daagse werd georganiseerd en als je mee wilde doen dan moest je de Sprint app downloaden.
Zelf had ik nog nooit specifiek een app gezien voor schaatsen en skeeleren. Ik was me er dan ook nog niet direct van bewust dat ik meedeed met de Maandchallenge. Vanwege de SKATE4daagse was ik sowieso al van plan om te gaan skeeleren.”

Was de Maandchallenge een uitdaging voor je geweest?
“Ik ben iemand die veel lange afstanden skeelert. Een rondje is bij mij minimaal 20 kilometer. Als ik een keer per week ga skeeleren is vijftig kilometer in de maand voor mij niet echt een uitdaging. Vijftig kilometer in de week zou voor mij een betere uitdaging zijn. Toch is het wel echt een stok achter de deur om te gaan skeeleren, omdat je de challenge dan wilt behalen.”

Ben je blij met de prijs die je hebt gewonnen?
“Ik ben er zeker blij mee, want mijn huidige skeelers die ik heb zijn bijna tien jaar oud en de schoenen zijn al een beetje versleten. Dus nu ben ik gelijk voorzien van nieuwe skates. En anders is het natuurlijk altijd leuk als je iets krijgt.”

Doe je ook komende maand weer mee met de Maandchallenge?
“Als het even kan ga ik natuurlijk weer meedoen. Het werk is wel weer volop begonnen, dus ik moet kijken of ik voldoende tijd heb om te gaan skeeleren. Een challenge maakt het wel leuk om te gaan skeeleren en de Sprint app te downloaden.”
 

Doe jij net als Arjan mee met de Maandchallenges? Als Sprinter van de maand win je natuurlijk altijd een prijs. In augustus was de prijs een paar Fila Ghibli Verso skates van Plutosport.nl. In september hebben we ook een leuke uitdaging voor je: eindig in de top-50 van de skateranglijst in de Sprint app en maak kans op een Sprint pakket met onder andere een handige skatetas.

De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Start je sessie, help mee met het in kaart brengen van de leukste en veiligste skateroutes en doe mee met leuke challenges! Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.sprintapp.nl


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan