Tickets
Shop
GoSkate 24 sep 2021

Skateroute uitgelicht: rondje Nijkerk

Skeeler over glad asfalt door een bosrijke omgeving in de provincie Gelderland. Tussen de bossen door kun je genieten van gestrekte weilanden en plaatsen zoals Nijkerk en Nijkerkerveen. Klinkt dit je goed in de oren? Deze route vind je in de app onder de naam 'Rondje Nijkerk'. Kijk maar even mee!

In de afgelopen twee weken hebben wij routes in Utrecht en Zuid-Holland aan je uitgelicht, deze week is het tijd voor een route in Gelderland. Net als de vorige routes hebben wij ook deze zelf opgezocht en geskeelerd. Je kunt hem in de GoSkate-app vinden onder de naam 'Rondje Nijkerk'. Deze 27,3 kilometer lange route begint aan de Koninginneweg 1 in Hoevelaken, is met vier sterren beoordeeld en bestaat voor zo’n 92% uit asfalt.

Via het centrum van Hoevelaken skeeler je richting de gestrekte weilanden en de bosrijke omgeving van de Gelderse Vallei. Al skeelerend kom je door de kleine buurtschappen Terschuur en Driedorp. De Vallei is een veel gebruikt veeteeltgebied en onderweg kom je weilanden tegen met vee, zoals koeien en schapen. Zo krijg je echt het gevoel dat je door het buitengebied skeelert.

In Nijkerk en Nijkerkerveen kun je van de route afwijken om bij een van de vele terrassen een drankje en hapje te doen. Vlak bij het start- en eindpunt van de route in Hoevelaken vind je het deel van de route dat bestaat uit klinkers. Hier moet je dus even goed opletten. De route is perfect voor een semi-gevorderde skeeleraar die wil genieten van een mooie omgeving en houdt van een route met veel asfalt.

 

 

 Hoe kan ik deze route vinden?
Je kunt alle routes in GoSkate bekijken nadat je de skatefunctie hebt opgestart. Klik wanneer je dit hebt gedaan op het kaart-icoon, links van de startknop, om de routes te bekijken. Je kunt ook filteren in de routes door rechts bovenin het scherm op het filter icoontje te klikken. Selecteer 'Toon alleen gecertificeerde routes' om de route uit dit artikel eenvoudig te vinden. 

Heb jij ook een leuke route afgelegd?
Als je een route hebt afgelegd met GoSkate, dan kun je deze na afloop opslaan en delen met alle andere gebruikers van de app. Zo brengen we samen de leukste en veiligste skateroutes in kaart. De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store. Meer informatie over de skatefunctie in de Sprint app vind je via www.go-skate.nl


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan