Tickets
Shop
Nieuws 04 sep 2021

Mombarg strandt door fysiek ongemak op 407 kilometer

Met nog iets minder dan tien uur te gaan heeft Arjan Mombarg zijn poging om in een dag 700 kilometer te skeeleren moeten opgeven. De 49-jarige Gelderlander kampte met buikloop en kon geen eten en drinken meer binnenhouden. Hoewel hij nog probeerde vol te houden, gaf hij er zaterdagochtend rond de klok van half zes de brui aan.

Foto : Henk Jan Kerkhoff

Mombarg had zich de afgelopen weken goed voorbereid om zijn eigen record te kunnen verbreken. Twee jaar geleden kwam hij tot een totaal van 617 kilometer, maar had hij de nacht voordien diverse werkzaamheden verricht op zijn boerderij. Met een uitgekiend schema en een groot team aan hulptroepen, onder wie zijn jarenlange kameraad Casper de Gier, had hij het vertrouwen dat hij dit keer de 700 kilometer kon halen. 

De eerste uren van de recordpoging verliepen dan ook voorspoedig. Dankzij de hulp van onder meer De Gier, Peter Michael, Ruben Ligtenberg, Kay Schipper en anderen lag Mombarg goed op schema. Met het vorderen van de nacht keerde langzaam het tij en met het ochtendgloren in zicht moest Mombarg zijn poging staken. "Het verhaal is over, missie mislukt", verzuchtte hij vlak na zijn opgave.

 

Ondanks de mislukte recordpoging heeft Mombarg wel een groot bedrag opgehaald voor KiKa. De teller liep de afgelopen dagen nog steeds gestaag op en stond inmiddels al op meer dan 17.000 euro. "Wat dat betreft ben ik wel tevreden, maar ik baal gruwelijk. De start was zo mooi, het ging best goed en dan heb je dit.." Alle deelnemers van 24KiKa hebben een totaal bedrag van 126.678,65 euro opgehaald, een record. De definitieve eindstand wordt later bekend. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan