Tickets
Shop
Nieuws 26 sep 2021

Manon Spruit aangesteld als bondscoach van België

Manon Spruit is door de Belgische schaatsfederatie (KBSF) aangesteld als bondscoach van de langebaanschaatsers. De 25-jarige Nederlandse, die het afgelopen seizoen de Belgische dames al begeleidde in de schaatsbubbel, zal zich komend seizoen vooral gaan richten op de junioren.

Foto : KBSF

"Persoonlijk kijk ik er enorm naar uit om met deze groep talentvolle en ambitieuze sporters aan de slag te gaan en samen met de sporter hun sportieve droom te gaan najagen", vertelt Spruit. "Het is een prachtige uitdaging om de juniorenwerking binnen het langebaanschaatsen naar een hoger niveau te helpen tillen en samen te bouwen aan het groter maken van de Belgische schaatssport."

Spruit studeerde dit jaar af aan de Thomas More Hogeschool in Turnhout als bachelor in Sport en Bewegen. Daarnaast werkte ze een tijdje bij de Thialf Academy, liep ze stage bij de KBSF en is ze het brein achter het Skills Attest, dat de Belgische schaatsclubs nu kunnen gebruiken om de jonge atleten te leren schaatsen. Verder heeft ze ook haar eigen bedrijf 'Spruit Sportcoaching'.

De begeleiding van de junioren, ook wel Jong België, wordt de belangrijkste taak voor Spruit. Naast Jong België komt er dit seizoen ook een talentpool. Daar kunnen schaatsers voor een deel gebruik maken van de trainingsfaciliteiten van Jong België om zo meer doorstroom naar de nationale juniorenselectie te stimuleren, maar ook om beloftevolle schaatsers (eventueel ook uit het skeeleren of shorttrack) meer trainingsfaciliteiten te bieden en op die manier meer sporters in België aan het langebaanschaatsen te krijgen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan