Tickets
Shop
Nieuws 17 sep 2021

Loonstra handhaaft zich met prima korte kür in Krasnoyarsk

Met een twaalfde stek in de korte kür heeft Dani Loonstra zich bij de Junior Grand Prix in Krasnoyarsk kranig geweerd. Achter het geweld van de Russische vrouwen zette de Zuid-Hollandse kunstrijdster een keurig optreden neer. De jury beloonde haar met 45.94 punten, een nieuwe persoonlijke topscore.

Op de klanken van La Musée van Maxime Rodriguez maakte Loonstra geen grote fouten. Enkel in de tweede helft van haar kür verruilde ze een geplande drievoudige flip voor een tweevoudige. Hoewel ze uiteraard enige teleurstelling over deze afwaardering toonde, was er met de uitvoering van de oefening niets aan de hand. Met de eindcijfers van de jury kon de 16-jarige rijdster uiteindelijk prima leven. 

De Russinnen wisten in de korte kür het veld te overklassen. Sofia Akateva stak er met een score van 75.89 met kop en schouders bovenuit. Elizaveta Kulikova en Anastasia Zinina volgen op ruime afstand met ieder 67 punten. Ook in de andere categorieën worden de podia door de Russen bezet. Vrijdagmiddag rijden de mannen en de paren hun vrije kür, zaterdag valt de beslissing bij de vrouwen en de ijsdansers. Loonstra komt als dertiende op het ijs rond de klok van half twaalf.

Bekijk hier de korte kür van Loonstra terug:

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan