Tickets
Shop
Nieuws 18 sep 2021

Loonstra behoudt twaalfde plaats op Junior Grand Prix

Na de korte kür van vrijdag heeft Dani Loonstra zaterdag op de vrije kür haar plek bij de Junior Grand Prix in Krasnoyarsk weten te verdedigen. De 16-jarige kunstrijdster eindigde als dertiende in de vrije kür, maar wist haar positie in het klassement te behouden. Met een totaalscore van 125.76 eindigde ze op de twaalfde plaats.

Terugkijkend op haar weekend was Loonstra met name tevreden over haar korte kür, waarin ze slechts een enkele fout maakte. "Helaas ging de lange kür iets minder", reageerde ze zaterdagmiddag. Haar coach Nicole Goossens was echter wel blij met de progressie die ze bij Loonstra zag. "Hoewel dit niet haar sterkste optreden was, heeft ze een duidelijke groei laten zien. We hebben er alle vertrouwen in dat de technische elementen in de rest van het seizoen beter uit de verf zullen komen."

De week in Rusland heeft Loonstra en Goossens de nodige inspiratie gebracht. "We kijken terug op een mooie week. We hebben genoten om alle andere junioren van over heel de wereld te zien rijden en waren erg onder de indruk van het kunnen van de Russische dames", aldus Goossens.

 

De Russinnen waren op de ijsbaan in Krasnoyarsk inderdaad heer en meester. Zij wisten zelfs de volledige top vijf te bezetten. Sofia Akateva was veruit de beste. Met een totaalscore van 233.08 overklaste ze haar landgenoten. Bij de mannen was Gleb Lutfullin (230.42 punten) de sterkste, Ekaterina Chimkareva en Matvei Ianchenov waren de beste paarrijders (189.11 punten) en bij het ijsdansen ging de overwinning naar Irina Khavronina en Dario Cirisano. 

Loonstra was de laatste Nederlandse kunstrijdster die bij de kunstrijwedstrijden in actie kwam. Mikai van Ommeren en Julia van Dijk waren de overige deelnemers. Zij mochten in Courchevel en Kosice hun kunsten vertonen. De rijdster die de hoogste totaalscore neerzette, mag meedoen aan de laatste Junior Grand Prix waar Nederland nog een startplek voor heeft. Dat betekent dat Van Dijk over drie weken in het Oostenrijkse Linz opnieuw op het ijs zal verschijnen. 

De volledige uitslagen zijn hier terug te vinden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan