Tickets
Shop
Nieuws 23 okt 2021

Ter Haar, Bosma en Van Maaren missen openingsmarathon

Vol spanning hebben de marathonschaatsers uitgekeken naar de aftrap van het wedstrijdseizoen in Amsterdam. Voor sommige rijders laat de rentree in het peloton alleen nog even op zich wachten. Door diverse ongemakken kan niet iedereen aanstaande zaterdag aan de start verschijnen.

Zo heeft Luc ter Haar deze week bij een training een scheurtje in zijn knieband opgelopen. De rijder van Hoolwerf Heiwerken - AB Vakwerk zal in ieder geval de eerste marathon aan zich voorbij moeten laten gaan. Bij Sportchalet Viehhofen kampt Christiaan Hoekstra met rugklachten. De Leidenaar had afgelopen week de hoop om in Amsterdam te starten. 

Jumbo-Visma kan wel beschikken over een volledige ploeg, al kende ook daar niet iedereen een goede voorbereiding. Robert Post raakte besmet met het coronavirus en ondervond daar flinke hinder van. De Groninger bewees afgelopen week op de weg terug te zijn met een tweede plaats op de mass start tijdens de IJsselcup in Deventer. Oudgediende Ingmar Berga kwam in het voorjaar ongelukkig ten val met de fiets en kampt nog altijd met de gevolgen daarvan. Het is maar de vraag wat zijn bijdrage kan zijn in het begin van het seizoen. 

Bij de vrouwen hoeft het publiek zaterdagavond niet op zoek te gaan naar Merel Bosma. De rijdster van de Turner-formatie heeft een enkelblessure en zal in Amsterdam niet op het ijs verschijnen. Met Lisa van der Geest, Dieuwertje van Kalken en Iris van der Stelt beschikt de ploeg echter nog over drie sterke pionnen. Een andere sterke ploeg, Palet Vastgoedonderhoud, moet het eveneens met drie vrouwen zien te rooien. Elsemieke van Maaren liep tijdens de EK Inlineskaten afgelopen zomer in Portugal een hersenschudding op. De Zuilichemse staat al wel op het ijs, maar zal de eerste wedstrijd overslaan. Wel is ze aanwezig in de uitzending van de eerste Marathon Cup. In de studio zal ze de vrouwenwedstrijd voor- en nabespreken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan