Tickets
Shop
Nieuws 13 okt 2021

OCRE vervangt Speelman als hoofdsponsor marathonploeg

Komend seizoen zal het detacheringsbedrijf OCRE zijn opwachting maken in het topdivisie vrouwenpeloton. Zij worden mede-hoofdsponsor van het team dat afgelopen jaren onder de naam Speelman-Haak actief was en dit jaar op het ijs verschijnt met Janet Beers, Jessica Merkens, Muriël Meijer en Anne Leltz.

Foto : Neeke Smit

Na een aantal jaren sponsoring heeft Bouwbedrijf Speelman besloten een stapje terug te doen en OCRE is bereid gevonden om het gedeelde hoofdsponsorschap van de ploeg voor haar rekening te nemen en daarmee ook naamgever te zijn. Vanaf komend seizoen zal de ploeg als OCRE-Haak op het ijs verschijnen.

OCRE, met Mark Okkes als directeur, zou vorig jaar als sponsor debuteren in het marathonschaatsen, maar door corona werd er helemaal niet geschaatst. Dat voelde niet goed. Na enkele gesprekken met Freddy Haak van Haak Solutions werd hij enthousiast en besloten beide bedrijven de krachten te bundelen en samen het hoofdsponsorschap van de marathonploeg op zich te nemen.

Haak Solutions is al lange tijd aan het team verbonden en heeft met zijn bedrijf Haak Chicory Equipment (materialen voor witlofverwerking) nu een tweede logo op het pak. De vrouwen van het team hebben ter ere van deze nieuwe sponsor zelfs een heus witlof pak laten ontwerpen, als eerbetoon aan het bekende spruitjespak.

Het beloftenteam dat afgelopen jaar al door OCRE gesponsord zou worden, had  eerder de toezegging gekregen om door te kunnen gaan. Dit team bestaat uit Hilde-Marije Dijkstra, Amber Siegers, Famke Minnee en Leonie Beers en staat onder leiding van Eyelien Bekkering De Ruiter. Het belofteteam gelieerd aan de OCRE-Haak topdivisie dames komt in actie onder de naam Team Haak en bestaat uit Lynn Dekker, Anneke Dijkstra en Kimberly Hoekstra.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan