Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 11 mei 2021

Tsjechië krijgt volgend jaar eerste kunstijsbaan

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar volgend jaar krijgt Tsjechië haar eerste kunstijsbaan. In de stad Brno wordt een nieuw, multifunctioneel ijssportcomplex gebouwd, waar onder meer een 333 meter binnenbaan in komt te liggen die moet voldoen aan de eisen van de ISU.

Foto : Sander Chamid

Maandag keurden de wethouders het investeringsplan goed, waardoor er vanaf nu op zoek kan worden gegaan naar een ontwerper. De bedoeling is om het nieuwe complex binnen twaalf maanden af te krijgen; de geschatte kosten zijn 170 miljoen kroon. Brno is van plan om achter Sportcomplex Lužánky een multifunctioneel sportveld te bouwen dat het hele jaar door kan worden gebruikt voor het schaatsen, hockey en andere balsporten. 

Voor de Tsjechische schaatsers betekent dit goed nieuws. Zo hoeven Martina Sablikova en Nikola Zdráhalová niet meer naar andere landen te reizen om op het ijs te schaatsen. De 33-jarige Sablikova geldt al jaren als het uithangbord van het Tsjechische schaatsen. Met 21 wereldtitels en drie olympische titels is zij een grootheid in het land.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan