Tickets
Shop
Nieuws 10 mrt 2021

Wijfje verruilt Team IKO voor Team Zaanlander

Melissa Wijfje maakt aan het eind van dit schaatsseizoen de overstap naar Team Zaanlander van trainer Jillert Anema. Daarmee eindigt de samenwerking tussen Team IKO en de 25-jarige allroundster.

Foto : Sander Chamid

"Ondanks een zeer sterk voorseizoen met onder andere brons op het NK Afstanden, zilver op het NK Allround en een derde plek op het WKKT, was het vaak zoeken naar de juiste trainingssetting op het ijs", meldt Team IKO. "Wij hopen dat Melissa hier bij Team Zaanlander een betere invulling aan kan geven en dat ze komend seizoen ontzettend hard gaat schaatsen, wij wensen haar het allerbeste."

In het voorjaar van 2020 maakte Wijfje als regerend Nederlands kampioene op de 1500 meter de stap van het Development Team Fryslân van Henk Hospes naar Team IKO. Ze tekende een tweejarig contract, maar dient dat met de aangekondigde overstap naar Zaanlander niet uit. Het afgelopen coronaseizoen begon veelbelovend, ondanks het verlies van haar Nederlandse titel. In de tweede helft van het seizoen kon ze die lijn niet doortrekken. Op de WK Afstanden eindigde ze als negende op de 1500 meter. In de wereldbekers wist ze samen met Ireen Wüst en Carlijn Achtereekte zilver te behalen op de ploegenachtervolging.

"Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij Team IKO," aldus Wijfje. "Ik denk echter dat de invulling bij Team Zaanlander beter past bij mijn specialismes." Bij Team Zaanlander voegt Wijfje zich bij Irene Schouten, Elisa Dul, Marijke Groenewoud en Maaike Verweij in het traject richting de Olympische Spelen van 2022. De ploeg zal zowel op de langebaan als bij de marathons in actie komen.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.
Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan