Tickets
Shop
Nieuws 05 mrt 2021

Vonk komt komend seizoen uit voor Team het Leontienhuis

Team het Leontienhuis versterkt haar marathonploeg voor volgend seizoen met de komst van Berber Vonk. Ze komt over van Team PTH/BDM, dat na dit seizoen ophoudt te bestaan.

Foto : Neeke Smit

De 24-jarige Friezin moest deze zomer vechten voor haar beennummer na een verloren winter als gevolg van een valpartij in oktober 2019. Daarbij liep ze een diepe snijwond op in haar bovenarm en moest ze maanden herstellen. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen Inlineskaten moest Vonk vormbehoud tonen. 

Naast Vonk bestaat het Leontienhuis komende winter uit Liesbeth Milatz en Ilona Grandia. Naar een vierde rijdster voor het Topdivisieteam wordt nog gezocht. Eerder maakte Aggie Walsma de overstap van PTH/BDM naar Team Skadi. Nynke Pellikaan en Evelien Vijn hebben nog geen nieuwe marathonploeg.

De PTH Groep blijft wel als sponsor behouden in het marathonschaatsen. Het bedrijf wordt hoofdsponsor van beloftenploeg Schaatsshopdrenthe. Welke vrouwen voor het team zullen uitkomen is nog niet bekend. De huidige ploeg bestond uit Arianna Pruisscher, Manon Gremmen, Marleen Popken en Rixt Hoogland. 

Klik hier voor het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan