Tickets
Shop
Nieuws 01 mrt 2021

Team IKO verder zonder Tjerk de Boer en Femke Beuling

Na afloop van dit seizoen zullen de contracten van Tjerk de Boer en Femke Beuling niet verlengd worden bij Team IKO. Deze beslissingen zijn in goed overleg met elkaar genomen, meldt de ploeg. De Boer kwam slechts één jaar uit voor de ploeg van de gebroeders Ten Hove, Beuling kwam de afgelopen twee jaar uit in de kleuren van IKO.

Foto : Sander Chamid

De Boer verlegt zijn focus naar de marathon. "We hebben zulke goede dingen van Tjerk gezien tijdens trainingen, maar het kwam er in de wedstrijden nog niet uit", aldus Team IKO. "Dat is natuurlijk ontzettend frustrerend en dan verlies je langzaam ook de plezier in je sport. Wij denken dat Tjerk via de marathon dit plezier kan terugvinden en zich via deze weg alsnog verder kan ontwikkelen."

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij Team IKO," zegt De Boer. "Ik heb mij echt thuis gevoeld in het team en heb een goede klik met de trainers. Ik merk echter dat door de focus alleen op langebaan te leggen, ik een stukje plezier mis in het schaatsen. Via de marathon hoop ik dit plezier te vergroten en zo op een alternatieve manier toch mijn doelen te behalen."

De Boer was in zijn juniorenjaren ook actief in het shorttrack. Hij won in 2016 nog de Europa Cup finale bij de junioren B. In datzelfde jaar won hij op de langebaan de prestigieuze Vikingrace. In 2018 stapte hij over naar Team easyJet van Jillert Anema. Daar reed hij ook al diverse marathons. 

Femke Beuling | Foto : Soenar Chamid

Beuling stapte na een succesvolle juniorentijd direct over naar Team IKO. De schaatsster uit Emmeloord werd in 2019 nog wereldkampioen bij de junioren op de 500 meter, maar kon bij de senioren de stap naar de top nog niet zetten. "Femke heeft op een aantal momenten haar potentie laten zien, zoals vorig jaar met haar vierde plek op het NK afstanden," klinkt het over Beuling. "Je hoopt vervolgens op dat niveau door te bouwen, maar dat is om allerlei redenen niet gelukt. Wij zijn er van overtuigd dat ze die stap absoluut kan maken en wij denken en hopen dat een andere omgeving haar daarin kan helpen."

Beuling: "De afgelopen twee seizoenen bij Team IKO hebben mij qua resultaten niet gebracht wat ik er van gehoopt had, maar ik heb wel ontzettend veel geleerd. Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad in het team en kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd bij Team IKO."

Het is nog niet bekend bij welke ploegen de twee schaatsers komend seizoen rijden.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan