Tickets
Shop
Nieuws 19 mrt 2021

TalentNED legt vijf nieuwe schaatsers vast

Na het vertrek van Beau Snellink, Remo Slotegraaf, Stefan Westenbroek en Merel Conijn naar professionele schaatsteams heeft TalentNED zich versterkt met vijf nieuwe schaatsers. De talentenploeg uit Enschede heeft Lars Woelders, Sebas Diniz, Jade Groenewoud, Sijmen Egberts en Stijn van de Bunt aan zich verbonden.

Foto : Soenar Chamid

Met de nieuwe aanwinsten hoopt TalentNED in de komende jaren opnieuw schaatsers klaar te stomen voor een contract bij één van de topteams. Na het eerste seizoen als talentenprogramma stroomden dus al vier schaatsers door. Ook de nieuw aangetrokken talenten beschikken over de nodige potentie. 

De 19-jarige Diniz kwam de afgelopen twee seizoenen al bij de senioren in actie op de NK Afstanden. Bij de junioren eindigde hij vorig jaar als tweede op het NK Sprint en mocht hij meedoen aan de Junior World Cups en de Jeugd Olympische Spelen. Dit seizoen kwam hij uit voor opleidingsploeg Sprintteam Oost. Sijmen Egberts (17) trekt van het KNSB Talent Team Noordwest naar het oosten van het land. Vorig jaar reed hij al sterke uitslagen bij de junioren B. 

Van het KNSB Talent Team Oost komen maar liefst drie talenten over. Woelders (19) en Van de Bunt (16) zijn naast het schaatsen ook op de inlineskates sterk. Van de Bunt kroonde zich op het circuit van Zandvoort vorig jaar Nederlands kampioen marathon. Woelders wist in 2019 bij de finale-etappe van de Trachitol Trophy in Enschede de overwinning te halen bij de beloften. De uit Hengelo afkomstige Groenewoud (17) wist het afgelopen schaatsseizoen veel progressie te behalen, al kon ze dat niet in de officiële wedstrijden laten zien. 

Hoofdcoach Robin Derks is tevreden met de nieuwe aanwinsten: "We hebben wederom een sterke groep schaatsers weten samen te stellen, die elkaar ook goed aanvullen. Hoewel schaatsen een individuele sport is, heb je elkaar gewoon heel hard nodig. Met deze groep kunnen we de nieuwe talenten, maar ook de huidige groep schaatsers de kans geven om hun potentie waar te maken."

Klik hier voor het transferoverzicht langebaan. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan