Tickets
Shop
Nieuws 12 mrt 2021

Snellink kiest voor Jumbo-Visma: 'Voelt alsof ik in een droom leef'

Met de overstap naar Team Jumbo-Visma heeft Beau Snellink zijn gedroomde transfer te pakken. De 19-jarige Noordenaar, die vorige maand samen met Patrick Roest en Marcel Bosker wereldkampioen werd op de team pursuit, verzekerde zich dankzij een 'fantastisch mooi' seizoen van een plekje in de selectie van Jac Orie. "Ik kijk er heel erg naar uit om de stap naar de top te gaan maken."

Foto : Robert Prins

Snellink kan een glimlach niet onderdrukken als hij vertelt over zijn transfer naar Team Jumbo-Visma. Als jonge jongen droomde hij ervan om tussen de wereldtop te schaatsen en na een fabelachtig seizoen bij TalentNED tekende hij, sneller dan gedacht, een tweejarig contract bij de ploeg van Orie. "Ik heb het gevoel dat ik in een droom leef, kan nog steeds niet beseffen wat er de afgelopen weken allemaal is gebeurd", doelt Snellink ook op de wereldtitel die hij vorige maand samen met Bosker en Roest op de ploegenachtervolging veroverde. "Het moet nog even tot me doordringen, maar dat ik nu voor de beste ploeg van de wereld mag uitkomen, voelt bizar mooi!"

Ondanks de vele interesse die er voor hem was, hoefde de jongeling niet lang na te denken toen Team Jumbo-Visma tijdens de 'bubbelperiode' bij hem aanklopte. Aangezien Snellink de afgelopen maanden regelmatig met de allroundploeg meetrainde, wist hij wat hij kon verwachten en wie hij zou treffen. "Het klikte meteen goed met de jongens en nadat ik enkele gesprekken met Jac had gevoerd, wist ik: dit gaat hem worden. Alles loopt er op rolletjes en het is een geweldig sterke ploeg. Als je ziet hoeveel medailles ze hebben gehaald bij het WK weet je eigenlijk al genoeg. Voor sommige mensen komt het misschien niet als een verrassing, maar voor mij blijft het bijzonder."

Smaakmaker
Snellink beleefde afgelopen winter zijn grote doorbraak bij de senioren. Na zijn debuut op de Daikin NK Afstanden, waar hij als twaalfde eindigde op de 5000 meter, ontpopte hij zich bij het Daikin NK Allround tot één van de grote smaakmakers van het toernooi. Mede dankzij drie persoonlijke records eindigde hij knap als zesde in het eindklassement. Bij het WK Kwalificatietoernooi eind december deed hij opnieuw van zich spreken door op alle drie de afstanden een fraai persoonlijk record te rijden. Zijn prestaties vielen ook bondscoach Jan Coopmans op, die de jongeling opnam in de World Cup-selectie voor de ploegenachtervolging.

Samen met zijn nieuwe ploeggenoten Sven Kramer en Chris Huizinga won Snellink bij de eerste World Cup in Heerenveen de gouden medaille. Dat de neo-senior drie weken later als vervanger van de niet fitte Kramer zijn opwachting mocht maken op het WK had hij in zijn stoutste dromen niet kunnen denken. "Ik vond het al zó mooi dat ik mee mocht doen, mijn doel was eigenlijk al geslaagd", aldus Snellink, die samen met zijn andere nieuwe teamgenoten Bosker en Roest de wereldtitel veroverde. "Het is heel bijzonder dat ik dit heb mogen meemaken. Het is m'n eerste WK-medaille en ik hoop dat er nog vele zullen volgen."

Onder leiding van Jac Orie hoopt Snellink de komende jaren de stap naar de top te kunnen maken en zijn niveau op de lange afstanden te verbeteren. Met name op de 5 kilometer verwacht de Zuid-Hollander nog wat sneller te kunnen. "Voor mijn gevoel word ik met de dag sterker, ik kijk er nu al naar uit om in de zomer en in de winter vol gas te geven", vertelt een gemotiveerde Snellink. Op de vraag of hij zich komend seizoen net als zijn ploeggenoten op de Olympische Spelen richt, is hij duidelijk. "Ik denk dat het net iets te vroeg komt, maar je weet het nooit. Ik ga er zo hard mogelijk m'n best voor doen en mocht het beloond worden met een olympisch ticket, zou dat heel mooi zijn."

Klik hier voor het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan