Tickets
Shop
Algemeen 01 jun 2021

Thialf krijgt weer uitstel in twist om zonnepanelen

Thialf heeft opnieuw uitstel van de verzekeraars gekregen om een oplossing te vinden voor de problemen met 5000 zonnepanelen die op het dak liggen. De deadline liep in eerste instantie tot 1 februari en werd daarna verlengd tot 1 juni. Het uitstel is nu verlengd tot en met 30 november.

Foto : Remy de Klein

Thialf moest in mei vorig jaar op last van de verzekeraars de zonnepanelen uitzetten, omdat ze in combinatie met het isolatiemateriaal dat op het dak ligt niet aan de veiligheidseisen zouden voldoen. Met behulp van diverse partijen is er de afgelopen maanden met verzekeraars gewerkt aan het onderzoeken van de verschillende opties. Omdat niet alleen de beoordeling, maar ook de uiteindelijke uitvoering van een potentiële oplossing meer tijd in beslag zullen nemen, hebben verzekeraars akkoord gegeven op verlenging van de deadline, aldus Thialf.

Naast de eerder genoemde innovatieve coating is nu een zogeheten compartimentering als extra mogelijke oplossing naar voren gekomen. Bij deze optie wordt niet het gehele dak vervangen, maar worden er stroken in het dak aangebracht die voorzien worden van ander isolatiemateriaal. Daarmee wordt de kans op een totaalbrand aanzienlijk verkleind.

Directeur Marc Winters is tevreden met het proces en het resultaat in deze fase. "Het is goed dat we in onderling overleg de opties goed met elkaar onderzoeken én afwegen om tot een duurzame oplossing te komen. Het voordeel van de meest recente optie van compartimentering is dat de vereiste investering daarvoor aanmerkelijk lager zal zijn dan het aanbrengen van een nieuwe, innovatieve coating."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan