Tickets
Shop
Nieuws 02 jun 2021

Shorttrackkampioen Lim vrijgesproken door hooggerechtshof

Hyo-jun Lim, de wereldkampioen shorttrack van 2019, is door het hooggerechtshof in Zuid-Korea vrijgesproken van seksuele intimidatie. Lim werd in de zomer van 2019 door de Koreaanse bond geschorst vanwege het naar beneden trekken van de broek van een jongere teamgenoot in aanwezigheid van de vrouwelijke schaatsers.

Foto : Soenar Chamid

In mei 2020 werd hij door de rechter tot een boete veroordeeld, maar in hoger beroep werd hij weer vrijgesproken. Vervolgens kwam de zaak bij het hooggerechtshof te liggen. Volgens de Korea Herald oordeelde het hof van beroep dat het incident in het Jincheon National Training Center op een speelse manier plaatsvond, waarbij atleten voorafgaand aan de training aan het dollen waren. De 23-jarige Lim heeft zijn excuses aangeboden bij zijn collega schaatsers. 

De Zuid-Koreaanse schaatsbond (KSU) besloot in 2019 al om Lim voor een jaar (tot augustus 2020) te schorsen voor alle schaatsgerelateerde activiteiten. Vanwege het incident werd in eerste instantie het volledige shorttrackteam een maand lang verbannen uit het trainingscentrum. Later volgde de rechtszaak. 

In maart van dit jaar heeft de regerend olympisch kampioen op de 1500 meter het Chinese staatsburgerschap aangevraagd. Lim zou zijn ingegaan op een uitnodiging van de Chinese schaatsbond, omdat het onzeker was of hij het nationale team zou halen na zijn veroordeling.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan