Tickets
Shop
Nieuws 24 jun 2021

Verenigingen en trainingsgroepen ook welkom op zomerijs van Thialf

De commerciële schaatsteams zijn sinds maandag in training op het ijs van Thialf. Van 5 juli tot half september is het ook voor niet-topsporters mogelijk om in de Friese schaatstempel gebruik te maken van het zomerijs dat daar ligt. Dat kan straks van maandag tot en met vrijdag dagelijks tussen 12.00 en 13.30 uur.

Foto : Chantal Dekker

De KNSB en Topsport Noord maken dit samen mogelijk. Verenigingen, trainingsgroepen en individuele schaatsers die aangesloten zijn bij de KNSB kunnen tegen gereduceerd tarief komen schaatsen op de 400-meterbaan in Thialf. Zij maken dan gebruik van hetzelfde ijs als waarop de topschaatsers zich voorbereiden op de Winterspelen van Beijing 2022.

"Vanwege de coronapandemie is het afgelopen schaatsseizoen, zeker voor de verenigingen, trainingsgroepen en individuele schaatsers in het noorden van het land, grotendeels in het water gevallen", zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. "Wij hopen dat we met deze extra ijsuren in Thialf iets terug kunnen doen, zodat de liefhebbers het gemiste schaatsplezier een beetje kunnen inhalen."

Het speciale (verenigings)tarief voor het schaatsen in Thialf is 12 euro per persoon. Daarvoor kun je terecht tussen 12.00 en 13.30 uur. Reserveren is noodzakelijk. Check vooraf wel de dan geldende coronamaatregelen, al zullen die vermoedelijk nog slechts beperkt zijn.

Reserveren
Heb je interesse, dan kun je reserveren via een e-mail aan Aart van der Wulp:  aartvanderwulp01@gmail.com. Let op: lees voordat je een mail stuurt eerst het reglement op knsb.nl.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan